ΗΠΑ: Αθωώθηκε ο ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σκοτ Γουόρεν που βοηθούσε μετανάστες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

ΗΠΑ: Αθωώθηκε ο ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σκοτ Γουόρεν που βοηθούσε μετανάστες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Η ομάδα του αφήνει νερό στην έρημο για τους μετανάστες.

Σώμα ενόρκων στην Αριζόνα έκρινε αθώο έναν ακτιβιστή που πρόσφερε βοήθεια σε δύο μετανάστες από το Μεξικό που είχαν εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ, μετά την δίωξη που του ασκήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι ένορκοι στο Τουσόν της Αριζόνας χρειάστηκαν λίγο περισσότερο από δύο ώρες για να αθωώσουν τον 37χρονο Σκοτ Γουόρεν, αφού τους ζητήθηκε να αποφασίσουν αν ο καθηγητής γεωγραφίας παρείχε στους δύο μετανάστες νόμιμη ανθρωπιστική βοήθεια τον Ιανουάριο του 2018 ή αν τους απέκρυψε σκόπιμα από την Υπηρεσία Συνοριακού Ελέγχου των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ήταν ευτυχισμένος και αγκάλιαζε τους υποστηρικτές του, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του στην δεύτερη δικαστική του περιπέτεια για φέτος, αφού προηγούμενο σώμα ενόρκων δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν παραβίασε τον νόμο επιτρέποντας στους μετανάστες να βρουν καταφύγιο σε ένα κτίριο κοντά στο Άτζο της Αριζόνας, προκειμένου να αναρρώσουν από την περιπέτεια που είχαν στην έρημο.

“Σας αγαπώ όλους,” είπε ο Γουόρεν απευθυνόμενος στην ομάδα της υπεράσπισης του, αλλά και σε μέλη της ομάδας του (No More Deaths), η οποία αφήνει νερό στην έρημο για τους μετανάστες. “Προς όσους εργάζονται για να προσφέρουν νερό και άλλη βοήθεια στην έρημο, σας αγαπώ επίσης”, πρόσθεσε.

Η υπόθεση του Γουόρεν προσέλκυσε την υποστήριξη αξιωματούχων του ΟΗΕ, αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι διώχθηκε ποινικά επειδή πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς μία ανθρωπιστική κρίση βρίσκονταν σε εξέλιξη στα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

27

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση