Απαγόρευση της συναυλίας διεθνιστικής αλληλεγγύης του Γκρουπ Γιορούμ στην Κολωνία (φωτο)

Απαγόρευση της συναυλίας διεθνιστικής αλληλεγγύης του Γκρουπ Γιορούμ στην Κολωνία (φωτο)

Τη Συναυλία Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας (διαρκείας και έως θανάτου), που κρατούνται στα κελιά των τουρκικών φυλακών, απαγόρευσαν σήμερα οι γερμανικές αρχές. Τη συναυλία διοργάνωνε το Αντι-Ιμπεριαλιστικό Μέτωπο στην Κολωνία της Γερμανίας, με τη συμμετοχή του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος από την Κωνσταντινούπολη “Γκρουπ Γιορούμ”, μέλη του οποίου είναι ανάμεσα στους απεργούς πείνας.

Λίγη ώρα πριν το ξεκίνημα της συναυλίας, και ενώ οι διοργανωτές ετοίμαζαν τον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αλεβιτών, που τους είχε παραχωρηθεί αφιλοκερδώς για τον σκοπό αυτό, έκαναν την εμφάνισή τους αστυνομικοί με συνοδεία εισαγγελέα και ανακοίνωσαν την απαγόρευση της, ζητώντας ταυτόχρονα τα στοιχεία των διοργανωτών. Μετά την άφιξη των δικηγόρων τους, οι διοργανωτές και το κοινό που είχε έρθει να παρακολουθήσει την συναυλία και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους αγωνιστές της Τουρκίας, αναγκάστηκαν να βγουν ένας-ένας από τον χώρο, αφού οι αστυνομικοί κρατούσαν τα στοιχεία τους.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και αγωνιστές/ίστριες από το Αντι -Ιμπεριαλιστικό Μέτωπο του Τομέα Ελλάδας, με τους οποίους το ΠΡΙΝ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη της κατάστασης, εάν υπάρξει.
Προς το παρόν όλοι οι παριστάμενοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο, συζητούν, παίζουν μουσική και τραγουδούν.

Να θυμίσουμε πως αντίστοιχη συναυλία αλληλεγγύης είχε διοργανωθεί από το Αντι-Ιμπεριαλιστικό Μέτωπο και δόθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτώβρη στο Πολυτεχνείο, με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος “Υπεραστικοί”, και των καλλιτεχνών Φ. Σιώτα και Π. Μάλαμα, και με την μαζική παρουσία εκατοντάδων αλληλέγγυων.

Για την ιστορία του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος Γκρουπ Γιορούμ μπορείτε να διαβάσετε το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο της μουσικολόγου και μουσικοπαιδαγωγού Σοφίας Πεντερίδου που δημοσιεύτηκε στον “Σελιδοδείκτη” με αφορμή την συναυλία του στην Αθήνα.
                   
Πηγή:http://prin.gr
36

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση