Έκαψαν Κοράνι σε διαδήλωση στη Νορβηγία και ξέσπασαν επεισόδια (video)

Έκαψαν Κοράνι σε διαδήλωση στη Νορβηγία και ξέσπασαν επεισόδια (video)

Επεισόδια σημειώθηκαν σε συγκέντρωση στη Νορβηγία, αφότου μέλη οργάνωσης εναντίον του «εξισλαμισμού» έκαψε Κοράνι. Σε καταγγελία προχωρούν οι ηγέτες των μουσουλμάνων.

Οι ηγέτες των μουσουλμάνων στο Άγκντερ της Νορβηγίας ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε καταγγελία στην αστυνομία για το κάψιμο Κορανίου που σημειώθηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Η μουσουλμανική κοινότητα θεωρεί αυτή την πράξη όχι μόνο ως παράνομη αλλά και ως «εγκληματική πράξη μίσους», δήλωσε ο Ακμάλ Αλί, επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης του Άγκντερ, σύμφωνα με το ABC Nyheter.

Όλα συνέβησαν σε διαδήλωση που πραγματοποίησε η οργάνωση «Στοπ στον Εξισλαμισμό της Νορβηγίας» («Stop Islamisation of Norway», SIAN) στο Κρίστιανσαντ το προηγούμενο Σάββατο οπότε και δύο αντίγραφα του Κορανίου πετάχτηκαν σε κάλαθο απορριμμάτων, ενώ ο επικεφαλής της οργάνωσης, Λαρς Θόρσεν, έβαλε φωτιά σε άλλο αντίγραφο.

https://twitter.com/i/status/1196290443736170496

​Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, την οποία επιτηρούσαν πολλοί αστυνομικοί, μέλη της οργάνωσης SIAN χαρακτήρισαν το Ισλάμ «φασιστικό» και θρησκεία της βίας, ενώ χαρακτήρισαν τον Προφήτη Μωάμεθ ως «παιδόφιλο», μετέδωσε η εφημερίδα Resett.

Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με τη βεβήλωση του ιερού κειμένου των μουσουλμάνων, προκάλεσε οργή και αντιδράσεις μεταξύ των πιστών αλλά και των αντιπάλων της SIAN οι οποίοι πραγματοποίησαν αντι-συγκέντρωση. Ορισμένοι κατόρθωσαν να περάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να επιτεθούν στον Θόρσεν.

Παρότι η αστυνομία επέτρεψε τη διαμαρτυρία, η SIAN δεν είχε δικαίωμα να κάψει το Κοράνι κι έτσι όταν αυτό συνέβη, οι αρχές επενέβησαν για τον τερματισμό της συγκέντρωσης.

«Τέτοιες ενέργειες είναι αμφιλεγόμενες. Υπάρχει ισχυρή εμπλοκή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν επιτρέψαμε να βάλουν φωτιά», δήλωσε ο ABC Nyheter ο αρχηγός της αστυνομίας του Άγκντερ.

​Κατά τη διάρκεια της έντασης, η φωτογράφος Lena Anderassen δέχτηκε επίθεση και κλωτσιά στην πλάτη.

Η φωτογράφος υποστήριξε ότι ήταν μάλλον η πρώτη φορά που Κοράνι καίγεται δημόσια στη Νορβηγία και σίγουρα η πρώτη φορά που η SIAN επιχειρεί κάτι τέτοιο.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην προδοσία των πολιτικών εναντίον μας και εναντίον των μουσουλμάνων», δήλωσε ο Θόρσεν, μιλώντας στην εφημερίδα Resett.

Υπό τη δική του διοίκηση, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εντός της SIAN σχετικά με το αν είναι αποδεκτό ή όχι το κάψιμο του Κορανιού. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η επανάληψη εντός τέτοιους γεγονότος.

«Αποδεικνύεται ένας καλός τρόπος να απεικονιστεί η αρνητική δύναμη που υπάρχει στο Ισλάμ», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία καταδίκασε το κάψιμο του Κορανίου.

 

Πηγή:https://sputniknews.gr

272

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση