Ξεκινάει η λειτουργία του ξενώνα αστέγων στο Δήμο Πατρέων

Ξεκινάει η λειτουργία του ξενώνα αστέγων στο Δήμο Πατρέων

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί στο υπνωτήριο του Δήμου Πατρέων οι άστεγοι που τώρα φιλοξενούνται σε πανσιόν που ενοικιάζει ο Δήμος .

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Θεόδωρος Τουλγαρίδης κατά μέσο όρο το μήνα φιλοξενούνται στην πανσιόν 25 άτομα και οι οποίοι ως το τέλος του χρόνου θα μεταφερθούν στον χώρο που ετοιμάζεται στην Γούναρη και Μπουκαούρη. Ο αριθμός που φιλοξενείται στην πανσιόν μειώνεται όπως είναι αναμενόμενο το καλοκαίρι και αυξάνεται το χειμώνα.

Μετά από προσπάθεια ενάμισι χρόνου από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου (ΚΟΔΗΠ), με εκπονήσεις τεχνικών μελετών, διακηρύξεων, δύο διαγωνισμούς και επαναπροκηρύξεις, ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να έχουμε αποκτήσει πλέον το κατάλληλο κτίριο, στο οποίο θα μπορούν να φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μέχρι 100 άστεγοι συμπολίτες μας.

Η Δημοτική Αρχή δεν σταματά να διεκδικεί: «Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνιμο προσωπικό, με μονιμοποίηση και όλων των συμβασιούχων, ώστε οι κοινωνικές μας δομές να λειτουργούν μόνιμα και να εξυπηρετούν χωρίς προβλήματα όλους τους συμπολίτες μας, που έχουν την ανάγκη των υπηρεσιών μας.»

πηγή:fb Στέλιος Παλαρμάς

33

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση