Χριστούγεννα στη φουρτουνιασμένη Μεσόγειο

Χριστούγεννα στη φουρτουνιασμένη Μεσόγειο

Το σωστικό σκάφος Ocean Viking ανέφερε το Σάββατο τη διάσωση 50 προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινη βάρκα, ενώ άλλοι 112 επιβαίνοντες σε φουσκωτή βάρκα διασώθηκαν από το ίδιο σκάφος την Παρασκευή.

«Χθες το βράδυ το Ocean Viking πραγματοποίησε μια ακόμα αποφασιστικής σημασίας διάσωση μετά από 8ωρη έρευνα. 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 10 παιδιά κι ένα μωρό, βρέθηκαν να επιβαίνουν σε μια υπερπλήρη ξύλινη βάρκα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Μάλτας», ανέφεραν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η ΜΚΟ που συνδιαχειρίζεται το σκάφος μαζί με την SOS Mediterranee στο twitter.

Την Παρασκευή το Ocean Viking εντόπισε και διέσωσε άλλους 112 ανθρώπους που επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα 34 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Λιβύης.

«Οι ομάδες διάσωσης που επιχειρούσαν στο σημείο μπορούσαν να ακούσουν τα κλάματα των μωρών και οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν πολύ ταραγμένοι», δήλωσε ο συντονιστής του πλοίου Ocean Viking Νίκολα Στάλα.

Μεταξύ των επιβαινόντων υπήρχαν 24 γυναίκες, ανάμεσά τους τρεις έγκυες, και 38 παιδιά, το μικρότερο τριών μηνών, όπως αναφέρουν αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοινώσεις τους.

Το πλοίο έχει βρει προσωρινά απάγκιο ανατολικά της Σικελίας, μη έχοντας εξασφαλίσει άδεια προσάραξης σε κανένα λιμάνι της Ευρώπης, λόγω της γνωστής απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ-φρούριο, που όχι μόνο αφήνει τους πρόσφυγες να πνίγονται αγνοώντας επιδεικτικά το «Δίκαιο της Θάλασσας», αλλά, υιοθετώντας πλήρως την ατζέντα Σαλβίνι και λοιπών φασιστοειδών, στοχοποιεί τις ΜΚΟ που επιχειρούν με σωστικά σκάφη στη Μεσόγειο, βαφτίζοντάς τους «διακινητές».

Πηγή: https://synoraanoixta.wordpress.com

48

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση