Γυναίκες τραγούδησαν το «ο βιαστής είσαι εσύ» έξω από τη δίκη του Γουάινσταϊν

Γυναίκες τραγούδησαν το «ο βιαστής είσαι εσύ» έξω από τη δίκη του Γουάινσταϊν

Τον φεμινιστικό ύμνο ο «βιαστής είσαι εσύ» τραγούδησαν πάνω από 60 γυναίκες την Παρασκευή έξω από το δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης όπου δικάζεται ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ,  Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Μπορεί ο 67χρονος παραγωγός να δικάζεται για κατηγορίες που έχουν καταθέσει επίσημα εναντίον του δύο μόνον γυναίκες, ωστόσο είναι περισσότερες από 80 εκείνες που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά του.

Παρόλα αυτά οι κατηγορίες των δύο αυτών γυναικών αρκούν για να τον στείλουν ισοβίως στη φυλακή. Συγκεκριμένα ο διάσημος παραγωγός κατηγορείται για βιασμό και ασέλγεια. Το πρώτο θύμα του κινήθηκε νομικά εναντίον κατηγορώντας τον πως την βίασε, το 2013, σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης ενώ η δεύτερη γυναίκα τον έχει καταγγείλει για σεξουαλική επίθεση με χρήση βίας.

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας πρόσθεσε χθες, στο ήδη βαρύ κατηγορητήριο, μία ακόμη κατηγορία η οποία αφορά σε σεξουαλική επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησε το 2006 και για την οποία, εάν καταδικαστεί, θα τιμωρηθεί με φυλάκιση τουλάχιστον 10 ετών.

Πηγή: https://3pointmagazine.gr

324

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση