Νέες δολοφονίες Ινδιάνων ακτιβιστών στην Κολομβία

Νέες δολοφονίες Ινδιάνων ακτιβιστών στην Κολομβία

Δύο ακόμη ακτιβιστές Ινδιάνικης οργάνωσης ακτημόνων, δολοφονήθηκαν στην Κολομβία. Η μη εφαρμογή της Ειρηνευτικής Συμφωνίας πίσω από τις δολοφονίες, σύμφωνα με τους Ινδιάνους.

Ο 41 ετών Αμπάρο Γκεχίγια και ο 18χρονος Χουάν Ντίκε, ακτιβιστές της ινδιάνικης οργάνωσης ακτημόνων «Κίνημα Απογόνων Κουιντίν Λαμέ», δολοφονήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κολομβία, από άγνωστους προς το παρόν ενόπλους. Είναι η έκτη και έβδομη δολοφονία Ινδιάνων ακτιβιστών από την αρχή του χρόνου και η 265η και 266η από την ανάληψη της εξουσίας από τον Ντουκε.

Gustavo Bolívar

@GustavoBolivar

Mientras Ejército Chuza políticos y periodistas, asesinados 3 líderes sociales más.
1-Amparo Guejia Mestizo
2-Juan Pablo Dicué Guejia, su hijo en Cauca.

Miembros del Mov Nietos de Quintin Lame, Resguardo Indígena Huellas, en Caloto

Víctimas 265 y 266 en era Duque #6 y 7 de 2020

Προβολή εικόνας στο Twitter
621 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Oι δολοφονίες εγιναν λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση, από την κυβέρνηση του Ιβαν Ντουκε, νέας Ειδικής αστυνομικής Δύναμης, στην περιοχή, που θεωρητικώς έχει στόχο «να καταπολεμήσει το εμπόριο ναρκωτικών».

Οι συνεχιζόμενες δολοφονίες ιθαγενών ακτιβιστών ηγετών, θεωρείται ότι συνδέονται με την άρνηση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Ντουκε να προχωρήσει στην εφαρμογή της Ειρηνευτικής συμφωνίας με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia – Ejército del Pueblo, FARC), που έδωσε τέλος στον πολυετή εμφύλιο της χώρας.

«Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επανένταξη των ανταρτών του FARC οδηγεί πολλούς πρώην αντάρτες να ξαναπάρουν τα όπλα. Αν το κράτος δεν καθήσει να μιλήσουμε, δεν μπορούμε να ζήσουμε εν ειρήνη», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της οργάνωσης στην οποία ανήκαν τα θύματα.

πηγή:thepressproject.gr

9

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση