Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα Εκδικηθεί Ελλάδα-Κύπρο που συμμετέχουν στους βρώμικους πολέμους των ΗΠΑ

Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα Εκδικηθεί Ελλάδα-Κύπρο που συμμετέχουν στους βρώμικους πολέμους των ΗΠΑ

Ενώ συστηματικά οι στρατιωτικές βάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο χρησιμοποιούνται στα πολεμικά σχέδια των Αμερικανών, για την εξόρμηση των βομβαρδιστικών, των πολεμικών τους πλοίων αλλά και για διέλευση των Ειδικών τους Δυνάμεων.

Κάτι που επανέλαβαν στις 13/01/2020, από την στρατιωτική βάση της Ελευσίνας, την 112 Πτέρυγα Μάχης.
Το Ιράν προειδοποιεί με αντίποινα όποια χώρα διευκολύνει τις ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του! Και το Ελληνικό κράτος που μετά την στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας παίζει καθοριστικό ρόλο στους αμερικανικούς σχεδιασμούς.
Αναλυτές επισημαίνουν: Με ανακοίνωση του το Τμήμα Τύπου της πρεσβείας του Ιράν απαντά σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο αν γίνει αμερικανική στρατιωτική επέμβαση, θα χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι “το Ιράν έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση επιβολής πολέμου κατά της χώρας από την Αμερική, η διάθεση βάσεων από οποιαδήποτε χώρα στον Αμερικανό εισβολέα θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια και το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει με σαφή και αποφασιστικό τρόπο”.
Είναι ακόμη μια απόδειξη των δραματικών κινδύνων που εμπλέκει τον λαό μας η αστική πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Νέας Δημοκρατίας.
Θέμα που ανέδειξε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε παρέμβαση του στην εφημερίδα ΠΡΙΝ (12/01/2020) 
Αμερικανικά ελικόπτερα και Ειδικές Δυνάμεις περνούν από Ελλάδα και Κύπρο για Μέση Ανατολή. Ποιος ο ρόλος των ασκήσεων; 
Ο Κ.Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος δηλώνοντας η κυβέρνηση είναι στο πλευρό των ΗΠΑ («αξιόπιστος σύμμαχος σε μια ταραχώδη περίοδο»), θέλει εμβάθυνση της «στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ», ενώ δικαιολόγησε τη δολοφονία Σουλεϊμανί λέγοντας στο Atlantic Council «καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ»!
Και αποδεικνύει την τεράστια συμβολή του ελληνικού κράτους στους αμερικανικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Ενώ το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωνε ότι προωθεί σε βάσεις στη Μέση Ανατολή 3500 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, το αεροδρόμιο της Ελευσίνας υποδέχτηκε “κύμα” Αμερικανικών δυνάμεων που κατευθύνονταν από διάφορα σημεία της Ευρώπης, προς βάσεις της Μέσης Ανατολής. Ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην 112 ΠΜ με πρόσχημα ότι μεταφέρουν δυνάμεις που θα παραμείνουν εκεί για 48 ώρες στο πλαίσιο Συνεκπαίδευσης. Ακολούθως, τα τέσσερα ελικόπτερα Chinook και έξι Blackhawk προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Παράλληλα, προσγειώθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα τέσσερα ελικοφόρα τύπου Οσπρεϊ (CV-22B) και δύο μεταγωγικά C-130, προερχόμενα από το Μίλντενχολ της Αγγλίας, όπου εδρεύει η 352 Πτέρυγα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της αμερικανικής αεροπορίας.
Τι συμβαίνει όμως την ίδια περίοδο στην Κύπρο; Η Ελληνοκυπριακή αστική τάξη στέκει στο πλευρό των ΗΠΑ, παραχωρεί προσωρινή βάση στις Αμερικανικές Στρατιωτικές Δυνάμεις, δίνει την συγκατάθεση της σε αίτημα για στάθμευση μονάδας ταχείας ανταπόκρισης. Σε κυβερνητική δήλωση διευκρινίζεται ότι «αποστολή της θα είναι σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη, η εκκένωση προσωπικού διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς και Αμερικανών πολιτών». Πρεσβείες που αποτελούν στόχους της εκδίκησης του Ιράν για τη φονική επίθεση των ΗΠΑ!
Υπενθυμίζουν ότι αντίστοιχο ρόλο είχε παίξει η Κύπρος και στην Ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο το 2006. Δηλαδή, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θα επιτίθενται εναντίον των λαών στη Μέση Ανατολή και οι πολίτες των κρατών της Δύσης που κινδυνεύουν θα φυγαδεύονται στην Κύπρο βάση σχεδίου. Ανώνυμες πηγές αποκαλύπτουν επιχειρησιακές πλευρές της ενσωμάτωσης της Κύπρου στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς:
«Είναι για αυτό που γίνονται και σχετικές ασκήσεις με διάφορες χώρες. Αυτά που λέμε για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιπτώσεις κρίσεων δεν μένουν στα χαρτιά αλλά τα αποδεικνύουμε έμπρακτα όταν μας το ζητήσει μια χώρα»». Η υπογραφή της στρατηγικού χαρακτήρα Πολεμικής Συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας αποτελεί ένα πλέγμα στρατιωτικής συνεργασίας με κοινούς στρατηγικούς σχεδιασμούς, έχοντας παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα, που καταρχήν αναγνωρίζει ρόλο παρόχου Ασφάλειας και Σταθερότητας στην Ελλάδα, συνδέεται με τους τριμερείς Άξονες Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και την συμφωνία των Πρεσπών. Σε αντίστοιχη κατεύθυνση κινείται και η σχέση ΗΠΑ-Κύπρου.
Κεντρικό ρόλο παίζουν οι ασκήσεις. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά. Ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ διενήργησαν πρόσφατα στην Κύπρο τη μεγάλη άσκηση «Game of Thrones» μαζί με μοίρες της Αεροπορίας. Η άσκηση επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση «ενός νέου και άγνωστου εδάφους που εξομοιώνει τη μάχη στη βόρεια αρένα», σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF και με παράδειγμα τον Λίβανο και τη Συρία.
Κρίσιμη και η εξάσκηση της Ισραηλινής ΠΑ στην Ελλάδα. Ισραηλινός στρατιωτικός δηλώνει: «Κάθε τόσο, η Δύναμη Μαχητικών της Ισραηλινής Αεροπορίας συμμετέχει σε ασκήσεις μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα. Αεριωθούμενα μαχητικά εκτελούν πτήσεις μεγάλης αποστάσεως που περιλαμβάνουν εναέριο ανεφοδιασμό καυσίμου. Όταν τα μαχητικά φτάσουν στην Ελλάδα, υποχρεούνται να προσβάλουν έναν στόχο ενώ οι Έλληνες δρουν ως αντίπαλη δύναμη». Τονίζει: «για τους Ισραηλινούς έχει ξεχωριστή σημασία ότι η ελληνική επικράτεια είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε έκταση από αυτήν του Ισραήλ, με ψηλά όρη και ανάλογο ανάγλυφο, που προσφέρει καλές προϋποθέσεις για αληθοφανή προσομοίωση επιχειρήσεων». Και στόχος φυσικά είναι το Ιράν!
Η εναντίωση του κόσμου της εργασίας στις Ασκήσεις τύπου ΗΝΙΟΧΟΣ και Συνεκπαιδεύσεις είναι καθοριστικό ζήτημα καθώς προετοιμάζουν το σύνολο των δυνάμεων για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Είναι οργανική η ένταξη Ελληνικού και Κυπριακού κράτους, που αποτελούν ήδη Απειλή για εργαζόμενους, πρόσφυγες, μειονότητες. Ο πόλεμος βρίσκεται στο κοινωνικό ζήτημα, συνεχίζεται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό ή Συνδιαχείριση που φαντάζει επίσης τρομακτική.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr
Όλη η ανακοίνωση:
πηγή:diktiospartakos.blogspot.com
45

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση