Στο Εφετείο η ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών στην Ιεράπετρα

Στο Εφετείο η ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών στην Ιεράπετρα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσουν πέντε άτομα, κατηγορούμενοι για την ρατσιστική επίθεση σε βάρος Πακιστανών στην Ιεράπετρα, τον Φεβρουάριο του 2013.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 13 Φεβρουαρίου 2013, στο χωριό Βαϊνιά λίγο έξω από την Ιεράπετρα όταν πέντε άτομα επιτέθηκαν σε τρεις Πακιστανούς εργάτες με ξύλα και καδρόνια που συνέλεξαν από διπλανή οικοδομή. Τα χτυπήματα ήταν τόσο σοβαρά που και οι τρεις εργάτες χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Ωστόσο, τα θύματα της επίθεσης κατάφεραν να αναγνωρίσουν τους δράστες και να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία ενώ κατέθεσαν και εις βάρος τους στο δικαστήριο.

Το Πρωτοδικείο Νεάπολης είχε επιβάλλει ποινές 3 χρόνων και εννέα μηνών στους τέσσερις εκ των πέντε δραστών που είχαν ταυτοποιηθεί για την επίθεση. Οι ποινές ωστόσο ήταν εφέσιμες και εξαγοράσιμες και ως εκ τούτου οι δράστες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Ένα ακόμα άτομο που είχε συμμετάσχει στην επίθεση αλλά είχε κατονομάσει και τους υπόλοιπους δράστες καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η επίθεση εναντίον των Πακιστανών στο χωριό Βαϊνιά εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης της Χρυσής Αυγής. Οι δράστες ήταν ο Πυρηνάρχης της Ιεράπετρας Αριστόδημος Δασκαλάκης και οι Γεώργιος Πετράκης (ο οποίος έχει καταδικαστεί και για βιασμό ανήλικης), Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Εμμανουήλ Ψυλλάκης και Σάββας Γαροφαλάκης, καθώς και άλλοι 6 ημεδαποί οι οποίοι δεν ταυτοποιήθηκαν.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση