Στο Εφετείο ο Ζέρβας για τη δολοφονική επίθεση κατά του Λάζαρη

Στο Εφετείο ο Ζέρβας για τη δολοφονική επίθεση κατά του Λάζαρη

Στο ΣΤ’ Τριμελές Κακουργιοδικείο αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη του χρυσαυγίτη Χρήστου Ζέρβα για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Αλέξη Λάζαρη τον Μάρτη του 2017 έξω από τα τότε κεντρικά γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο Ζέρβας, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου που απείλησε και καταδίωξε τον 24χρονο τότε φοιτητή στους γύρω δρόμους.

Οταν τον πρόλαβαν, τον χτύπησαν ανελέητα στο κεφάλι με κλοτσιές και μπουνιές ως αντίποινα για την επίθεση που είχαν δεχτεί εκείνη τη μέρα οι βιτρίνες των κεντρικών γραφείων της Χ.Α. και επειδή η εμφάνισή του ταίριαζε στο προφίλ όσων η ναζιστική οργάνωση θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους.

Ο Ζέρβας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος του φοιτητή, ενώ δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και απορρίφθηκαν τα κατασκευασμένα άλλοθι του ότι δεν ήταν παρών στο αιματηρό περιστατικό.

Ποιος είναι ο Ζέρβας

Όπως έγραφε η «Εφ.Συν.» (15.12.2019), ο δράστης δεν είναι απλό στέλεχος της Χρυσής Αυγής· είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης στους Αμπελοκήπους και ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στη Μεσογείων και μετακλητός υπάλληλος του Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Μόλις τέσσερις μέρες μετά την επίθεση στον φοιτητή, η «Εφ.Συν.» αποκάλυψε τη στενή σχέση του με την ηγεσία της οργάνωσης, δημοσιεύοντας την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γιώργο Πατέλη, τον πυρηνάρχη της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια που κατηγορείται για τη δολοφονία του Φύσσα.

Στο τηλεφώνημα αυτό, την επομένη της δολοφονίας του Παύλου, ο Ζέρβας μεταφέρει στον Πατέλη διάλογο που είχε με τον Μιχαλολιάκο και προσπαθεί να τον εμψυχώσει για να μη «σπάσει» αν κληθεί να καταθέσει (Γ. Μπασκάκης, «Ζέρβας καλεί Πατέλη μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα»).

Και βέβαια για τον Ζέρβα έχει καταθέσει ένας πρώην χρυσαυγίτης στη μεγάλη δίκη για την εγκληματική οργάνωση. «Οταν ήμουν ανήλικος, με έπαιρναν μαζί τους σε νυχτερινές επιθέσεις κατά μεταναστών οι Κασιδιάρης, Γερμενής, Δεβελέκος, Ζέρβας. Οταν τελείωσα τον στρατό, μου έκαναν σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση οι Γερμενής, Κασιδιάρης, Πατέλης, Ζέρβας, Ρουπακιάς και άλλοι».

Πηγή: https://www.efsyn.gr

11

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση