Ακροδεξιός ζητάει στοιχεία ατόμων που ενοικιάζουν χώρους σε μετανάστες

Ακροδεξιός ζητάει στοιχεία ατόμων που ενοικιάζουν χώρους σε μετανάστες

Συγκεκριμένα, o εν λόγω διαχειριστής της σελίδας, με εμφανιζόμενο όνομα και σε ανοιχτό facebook προφίλ, δημοσιεύει πρόσκληση -χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως  επείγων-συγκέντρωσης στοιχείων οργανώσεων και ατόμων που ενοικιάζουν χώρους σε μετανάστες. Μάλιστα φτάνει στην ρατσιστική του αυτή ανάρτηση ονοματίζει του μετανάστες Ισλαμοεποίκους και δίνει και το προσωπικό του email για όποιον έχει στοιχεία να του στα στείλει. 

Το ερώτημα είναι γιατί τέτοιου είδους ρατσιστικές προσκλήσεις δεν κατεβαίνουν από τα social media;

Το βέβαιο είναι ότι οι υποικινητές 

Επίσης όπως πολύ σωστά το θέτει χρήστης του twitter γιατί το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας δεν παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα βάση του .Δ. 178/2014 που αναφέρει:

«Ειδικότερα, το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, για την εκπλήρωση της αποστολής του:

α. παρεμβαίνει αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν υποβολής σχετικής έγκλησης, μήνυσης ή καταγγελίας στη διερεύνηση και δίωξη εγκλημάτων  που αφορούν στη διάπραξη, στην προπαρασκευή ή στην καθ’ οιονδήποτε τρόπον δημόσια προτροπή, πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη, αδικημάτων ή στην εκδήλωση πράξεων ή ενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία σε βάρος προσώπων ή ομάδας προσώπων λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών και της εθνικής ή εθνοτικής τους καταγωγής,

β. συλλέγει, επεξεργάζεται και αξιοποιεί
κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν στη διάπραξη ή την προπαρασκευή αδικημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά»

Προφανώς τους υποκινητές των επεισοδίων σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο η όπου αλλού γίνονται τέτοιες ταραχές έχουν ονοματεπώνυμο και μάλιστα και ομάδες στα social media. Τώρα γιατί η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια… είναι άλλο θέμα και ο  νοών νοείτω.

Πηγή: koutipandoras.gr

1.588

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση