Στα 10,8 τρισ. δολάρια, η απλήρωτη γυναικεία εργασία

Στα 10,8 τρισ. δολάρια, η απλήρωτη γυναικεία εργασία

Πέρα από τις λόκαλ φιοριτούρες της ελληνικής πολιτικο-οικονομικής σκηνής υπάρχει και εκείνη η μεγαλύτερη αλήθεια που ακουμπά τους πάντες. Κάτι πάει λάθος. Ποιος θα το διορθώσει; Ο πλούτος των πλουσιότερων 2,153 ανθρώπων του πλανήτη ήταν μεγαλύτερος – το 2019 – από εκείνων των φτωχότερων 4,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη.

Και αυτή καταπληκτική ανισορροπία δεν φαίνεται ν’ αλλάζει στο κοντινό μέλλον καθώς η μη αμειβόμενη ή κακοπληρωμένη εργασία από γυναίκες και κορίτσια παράγει τρεις φορές μεγαλύτερο παγκόσμιο προϊόν από τη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η Oxfam. Στην έκθεση της οργάνωσης με τίτλο “Time to Care” αποκαλύπτεται πως η απλήρωτη εργασία γυναικών ανήλθε – στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς – στο ποσό των 10,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι ο κρυμμένος κινητήρας της οικονομίας που βλέπουμε είναι στην πραγματικότητα η μη αμειβόμενη εργασία πολλών γυναικών. Αυτό πρέπει να αλλάξει», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Αμιτάμπ Μπεχάρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Oxfam India.

Ο πλανήτης που αρμέγουμε και στεγνώνουμε. Άνθρωποι που πεθαίνουν από έλλειψη νερού την ίδια στιγμή που η παγκόσμια οικονομική ελίτ ποζάρει γεμάτη ανεμελιά στα ιδιωτικά της τζετ. Ααα… και να μην ξεχνάμε. Εδώ ονομάζουμε, αόριστα, μεσαία τάξη εκείνη την τάξη που πριν την πρώτη του μήνα μπορεί να φάει…

πηγή:ergasianet.gr

56

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση