Η «επιστήμη» του σκοταδισμού: Είσαι πολυγαμικός, γκέι ή και τα δύο; Κινδυνεύεις από καρκίνο!

Η «επιστήμη» του σκοταδισμού: Είσαι πολυγαμικός, γκέι ή και τα δύο; Κινδυνεύεις από καρκίνο!

Την «επιστήμη» της βικτωριανής εποχής που ενοχοποιούσε τον αυνανισμό για κάθε δεινό του ανθρώπου και «θεράπευε» από την «αρρώστια» της αυτοϊκανοποίησης με «επιστημονικές» μεθόδους, όπως η κλειτοριδεκτομή, φαίνεται πως ζήλεψαν κάποιοι ερευνητές σήμερα και μάλιστα σε σημαντικές πανεπιστημιακές έδρες του δυτικού κόσμου.

Ετσι, δύο «έρευνες» έρχονται να ενοχοποιήσουν την σεξουαλικότητα, με τον ίδιο αντιεπιστημονικό, σκοταδιστικό και αναχρονιστικό τρόπο που το έκαναν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, στο διάβα του οποίου μεσολάβησαν σκληροί αγώνες για την χειραφέτηση του ανθρώπου από τα μεσαιωνικά δεσμά του ανορθολογισμού και της καταστολής της σεξουαλικότητας, ως απόρροια της πατριαρχικής ηθικής του καπιταλισμού.

Αυτή τη φορά, ερευνητές από τη Βρετανία, την Ιταλία, την Αυστρία, τον Καναδά και την Τουρκία, με επικεφαλής τον δρα Λι Σμιθ του Πανεπιστημίου Anglia Ruskin του Κέιμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό για θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας «BMJ Sexual and Reproductive Health», υποστηρίζουν σοβαρά… ότι οι άνθρωποι που είχαν περισσότερους από δέκα σεξουαλικούς συντρόφους στη ζωή τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο διάγνωσης καρκίνου!

Ειδικότερα «διαπίστωσαν» ότι οι γυναίκες με δέκα ή περισσότερους συντρόφους είχαν 91% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, σε σχέση με όσες δεν είχαν κανένα ή μόνο ένα σύντροφο. Οι άνδρες με δύο έως τέσσερις συντρόφους είχαν 57% μεγαλύτερη πιθανότητα καρκίνου σε σχέση με όσους είχαν μηδέν έως ένα σύντροφο. Ενώ εκείνοι με περισσότερες από δέκα συντρόφους στη ζωή τους, ήταν 69% πιθανότερο να διαγνωστούν κάποια στιγμή με καρκίνο. Επιπλέον, οι γυναίκες (αλλά όχι οι άνδρες) με περισσότερους από πέντε συντρόφους είχαν 64% μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιας άλλης χρόνιας πάθησης.

πηγή:tvxs.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση