Στο λεωφορείο Β18 (Αθήνα προς Πέραμα) πριν λίγο

Στο λεωφορείο Β18 (Αθήνα προς Πέραμα) πριν λίγο

του Μάριου Αυγουστάτου

Γιαγιά φασίστω. Από την αρχή που μπήκε στην Πειραιώς έβριζε τους μετανάστες συνεπιβάτες, χωρίς καμία αφορμή. Ναι πάτε στη χωρα σας κλπ.
Το κλιμάκωσε με αφορμή ότι ζήτησε να ανοίξουν το παράθυρο «γιατί βρωμάνε» και ψυχραιμότατοι οι άνθρωποι, δεν έπεσαν στο επίπεδό της (ούτε οι μετανάστες, ούτε βρήκε τον παραμικρό ντόπιο «σύμμαχο»), απλά απάντησαν «ποιος βρωμάει κυρία μου; κάνει κρύο, δε γίνεται ν’ ανοίξουμε». Από κει πιάστηκε και έφτασε μέχρι το «αϊ στο διάολο» ουρλιάζοντας. Ο οδηγός προσπάθησε ήρεμα, «Μη φωνάζετε κυρία μου, δε σας έκανε κάνεις κάτι κλπ», αυτή συνέχιζε ασταμάτητα. Οπότε έξω απ’τό Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη σταμάτησε και την παρέδωσε στο φρουρό. Στο Αλλοδαπών 😂
Αν και δε νομίζω να της κάνουν κάτι εκεί, το πιο πιθανό απλά θα καθυστερήσει να πάει σπίτι της, δε θα ‘θελα να είμαι στη θέση της.

Υ.Γ.: Το πιο σημαντικό: όση ώρα γινόταν αυτό, κανείς δεν «πιάστηκε» να συνεχίσει από εκεί που το άφηνε με τα ρατσιστικά της η γιαγιά. Ίσα ίσα, προσπάθησαν να την ηρεμήσουν κλπ. Και όλος ο κόσμος που ήταν στο λεωφορείο (σιωπηλά ή όχι, μετανάστες και ντόπιοι) επικρότησαν την κίνηση του οδηγού.

3.497

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση