Δίκη Τοπαλούδη: Στο μικροσκόπιο τα εργαστηριακά ευρήματα

Δίκη Τοπαλούδη: Στο μικροσκόπιο τα εργαστηριακά ευρήματα

Απόντος του ενός από τους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Ο 23χρονος Μ.Κ. στην προηγούμενη συνεδρίαση ζήτησε να μην εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από την εκπροσώπησή του το δικηγορικό γραφείο του Θ. Μαντά και το δικαστήριο να διορίσει αυτεπαγγέλτως άλλον δικηγόρο.

Σήμερα ο 23χρονος ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί να μεταχθεί από τις φυλακές όπου κρατείται και έτσι στο εδώλιο κάθεται μόνο ο 21χρονος Α.Λ.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της βιοχημικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που εξέτασε εργαστηριακά τα ευρήματα που περισυνελέγησαν από το εξοχικό του Μ.Κ. και από τη βραχώδη περιοχή, απ’ όπου πετάχτηκε η φοιτήτρια στη θάλασσα.

Πρόκειται για 109 εργαστηριακά πειστήρια (κάλτσες, παπούτσια, προφυλακτικά, εσώρουχα) και η μάρτυρας παραθέτει αναλυτικά πού έχει εντοπιστεί γενετικός τύπος και σε ποιον ανήκει.

Πολλά είναι τα δείγματα των κηλίδων αίματος που βρέθηκαν στο σπίτι (σε πόμολα, έπιπλα, σεντόνι, στην είσοδο του μπάνιου, σε σφουγγαρίστρα, ακόμα και στο ταβάνι) και στο αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρθηκε το θύμα στη βραχώδη περιοχή. Το εργαστηριακό αποτέλεσμα δείχνει ότι το αίμα ανήκει τόσο στο θύμα όσο και στους δύο κατηγορούμενους και φανερώνει την προσπάθεια της φοιτήτριας να αμυνθεί και τη βία που υπέστη.

Πηγή: https://www.efsyn.gr
117

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση