Εγκληματική μεταφορά προσφύγων από τα νησιά, με υπερπλήρες καταμαράν

Εγκληματική μεταφορά προσφύγων από τα νησιά, με υπερπλήρες καταμαράν

Απίστευτες εικόνες από τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε μια περίοδο που όλη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα και απαγορεύεται  συγχρωτισμός περισσότερων των δέκα ατόμων και επιβάλλεται απόσταση ανάμεσα σε παρεβρισκόμενους στον ίδιο χώρο ανθρώπους.
Όπως καταγγέλλει αστυνομικός στο bloko.gr στις 20/03/2020 – μόλις το Σάββατο που γινόταν λόγος γι’ αυτούς που φεύγουν στην επαρχία και στα νησιά – με διαταγή της ηγεσίας της Ελληνικής αστυνομίας έγινε μεταφορά («μεταγωγή») 374 μεταναστών και προσφύγων με πλοίο  τύπου καταμαράν (κλειστό χωρίς να υπάρχει πρόσβαση σε ανοιχτό κατάστρωμα).  374 πρόσφυγες και μετανάστες και 40 αστυνομικοί συνοδοί. Το πλοίο ξεκίνησε στις 10:00 της 20ής Μαρτίου από Καστελόριζο με ενδιάμεσες στάσεις σε Ρόδο Σύμη και Κω, για να επιβιβαστούν  μετανάστες, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας. Το πλοίο έχει χωρητικότητα 394 άτομα.

Αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να διασφαλιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες και ε την υπ’ αυτόν τον τρόπο μεταφορά, η πιθανότητα της διασποράς του κορωνοϊού. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες είναι αδύνατον να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα για την μη μετάδοση του ιού.

Πρόκειται για μια εγκληματική αδιαφορία από τη μεριά των αρχών, η οποία δε σέβεται την υγεία και τη ζωή προσφύγων, μεταναστών και αστυνομικών αλλά θέτει και κίνδυνο και τη δημόσια υγεία.

metafora prosfugon1metafora prosfugon2metafora prosfugon3metafora prosfugon4metafora prosfugon5metafora prosfugon7metafora prosfugon8

Πηγή: https://atexnos.gr

437

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση