Ξέπλυμα της ενδοοικογενειακής βίας on air στον ΣΚΑΙ

Ξέπλυμα της ενδοοικογενειακής βίας on air στον ΣΚΑΙ

Την ώρα που αυξάνονται κατακόρυφα οι καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω εγκλεισμού λόγω του κορονοϊού, τη «λύση» για την εξάλειψη αυτών των περιστατικών φαίνεται να βρήκαν ένας ιδιοκτήτης κάβας και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Νίκος Υποφάντης. Ο ιδιοκτήτης κάβας υποστήριξε ότι επιτελεί «κοινωφελές έργο» για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας γιατί «προσπαθεί η κάθε πλευρά του ζευγαριού να έχει τον άλλο σε ήπια καταστολή, ψωνίζοντας το ποτό τους» με τον δημοσιογράφο να ξεκαρδίζεται στα γέλια, ξεχνώντας εκτός από τη δημοσιογραφική δεοντολογία – τα βασικά, δηλαδή ότι το αλκοόλ αποτελεί ουσιώδη παράγοντα για την χρήση βίας.

Σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για τον τρόπο με τον αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις την υγειονομική κρίση εμφανίστηκε ένας ιδιοκτήτης κάβας ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας ότι τις πρώτες ημέρες της απαγόρευσης υπήρχε μηδενική κίνηση σε όλες τις κάβες, λέγοντας ότι «η πρώτη ανάγκη η οποία είχε ο Έλληνας ήταν τα χαρτιά υγείας».

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης κάβας δεν έμεινε στα χαρτιά υγείας και υποστήριξε ότι πλέον ο ρόλος των μαγαζιών που πουλάνε αλκοόλ είναι «κοινωφελές έργο» καθώς, κατά όσα είπε on air, συμβάλουν στην εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας. «Επιτελούμε πλέον κοινωφελές έργο γιατί μέσα στα πλαίσια της προσπάθειάς που γίνεται για μείωση της ενδοοικογενειακής βίας, προσπαθεί η κάθε πλευρά του ζευγαριού να έχει το υπόλοιπο κομμάτι του ζευγαριού σε ήπια καταστολή. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν έρχονται σε μας, ψωνίζουνε ο ένας για τον άλλο το κρασάκι τους,το ποτό τους προκειμένου να διασκεδάσουν το “Μένουμε στο Σπίτι”» – είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης κάβας με τον δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη να βρίσκει αστεία τα λεγόμενα του και να γελά.

Πηγή: https://thepressproject.gr

1.129

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση