Οι 110 κρατούμενες της Ε πτέρυγας έβαλαν φωτιά στη φυλακή.
Συγκρατούμενες της καταγγέλουν ότι η κρατούμενη ενδέχεται να πέθανε από κορωνοϊό, καθώς είχε πυρετό και δύσπνοια και πολύ βήχα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν την μετέφεραν σε νοσοκομείο και της χορηγούσαν Depon.
Μαζί της στο θάλαμο βρίσκονταν ακόμη 14 κρατούμενες, που καταγγέλουν ότι,χτύπαγαν την πόρτα του κελλιού, καλώντας σε βοήθεια, χωρις να αναταποκριθεί κανείς.
Ηδη σπεύδουν τα ΜΑΤ…
Η κατηγορούμενη για υποθέσεις τρομοκρατίας Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, που κρατείται στη Γ πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας κατήγγειλε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε κι άλλη γυναίκα εκεί και τόνισε: «Παρά τις υποσχέσεις, γιά αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισες.
Πηγές:
https://dikografies.blogspot.com/2020/04/blog-post_9.html
https://dikografies.blogspot.com/2020/04/blog-post_57.html






