Ο Λαγός διέγραψε τον… Πλεύρη

Ο Λαγός διέγραψε τον… Πλεύρη

Κωμικοτραγικές εξελίξεις στις αλληλοσπαρασσόμενες φατρίες των ναζιστών. Μετά την αποτυχία της εκστρατείας του Λαγού να σπάσει η καραντίνα στις εκκλησίες, ο ναζιστής ευρωβουλευτής αποφάσισε να διαγράψει το δεξί του χέρι, τον Τάσο Συμιγδαλά από την οργάνωση ΕΛΑΣΥΝ.

Αφορμή υπήρξε άρθρο του Συμιγδαλά στην «Ελεύθερη Ωρα» («Κεκλεισμένων των θυρών», 21.4.2020), στο οποίο εξυμνείται η καραντίνα («ευτυχώς, η πατρίδα μας μέχρι τώρα, είναι πρωτοπόρος στη λήψη των αναγκαίων μέτρων»), εξαίρεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης («θα μας αναγκάσει η σημερινή πολιτική μας ηγεσία, να επικροτήσουμε τις επιλογές της») και προβάλλεται η δημοσκόπηση που φτάνει στο 82% τη συμφωνία των πολιτών με τα μέτρα.

Ο Λαγός που μέχρι εκείνη τη στιγμή εμφάνιζε ως στόχο της οργάνωσής του να ανοίξουν οι εκκλησίες, και κατηγορούσε ως «προδοτική» την κυβέρνηση, αιφνιδιάστηκε από την εκ των έσω γελοιοποίηση, κατηγόρησε τον Συμιγδαλά ότι «δικαιώνει την προδοτική ΝΔ» για να κάνει «δημόσιες σχέσεις» και τον διέγραψε. Και επειδή βέβαια δεν ήταν και πολλοί στην ομάδα, ο Λαγός δηλώνει προφητικά ότι «ακόμα και αν μείνω μόνος, οι θέσεις μου θα παραμείνουν ως έχουν». Προφανώς με παρέα τους γνωστούς σατανολάτρες, του τύπου Καιάδα-Γερμενή.

Αλλά ο Συμιγδαλάς δεν ήταν μόνο ο ν. 2 της οργάνωσης του Λαγού. Ως στενός συνεργάτης και εκδότης του Κωνσταντίνου Πλεύρη, υπήρξε ο σύνδεσμος της ομάδας Λαγού με τον παλαίμαχο εθνικοσοσιαλιστή. Καθώς φαίνεται, ο Πλεύρης έκανε τώρα στον Λαγό ό,τι είχε κάνει παλιότερα και στον Μιχαλολιάκο. Τον ενίσχυσε για να εκτεθεί και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε. Τώρα πια, βέβαια, οι ύμνοι στη ΝΔ έχουν και ένα άλλο κίνητρο: τη διεκδίκηση –μέσω του υιού Πλεύρη- κάποιου ρόλου στην ακροδεξιά τάση του κυβερνητικού κόμματος που αυτή την περίοδο μοιάζει ακέφαλη

Πηγή: https://www.efsyn.gr

132

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση