Καταγγελία: η αστυνομία διώχνει κοπέλα που κάθεται μόνη της σε παγκάκι γιατί “δεν επιτρέπεται”!

Καταγγελία: η αστυνομία διώχνει κοπέλα που κάθεται μόνη της σε παγκάκι γιατί “δεν επιτρέπεται”!

Αναλυτικά η καταγγελία, όπως δημοσιεύεται στη σελίδα “Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη”:

Το Μένουμε Ενεργοί δημοσιεύει βίντεο και καταγγελία που έλαβε από φίλη της σελίδας και στο οποίο εκδιώκεται αναίτια και παράνομα από αστυνομικούς από παγκάκι στο οποίο καθόταν στη Δάφνη. Μάλιστα όπως θα δείτε, όταν αρνείται να υπακούσει στις παράλογες και παράνομες εντολές, απειλείται με προσαγωγή. Διαβάστε την καταγγελία όπως μας στάλθηκε:

“Σήμερα Πέμπτη 7/4, λίγο πριν τις 21.00, στη Δάφνη, αστυνομικοί έφτασαν στο άνοιγμα πίσω από το 8ο δημοτικό και έδιωξαν τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο. Εγώ έφτασα εκείνη τη στιγμή και παρ´όλο που ήμουν μόνη μου, μου είπαν να αποχωρήσω. Όταν αρνήθηκα λέγοντας ότι δεν κάνω κάτι «παράνομο», μου ζήτησαν τη ταυτότητα μου. Θεωρώντας αυτονόητη την παραμονή μου στο χώρο προσπάθησα να τη διεκδικήσω, και τότε ανοίγοντας την πόρτα του περιπολικού, μου είπαν να τους ακολουθήσω στο τμήμα. Μετά από έντονους διαπληκτισμούς με άφησαν τελικά να φύγω από το σημείο. Οι περιπολίες συνεχίστηκαν για πολλή ώρα σε όλη τη γειτονιά διώχνοντας κόσμο και από άλλα σημεία, ρίχνοντας ματιές ακόμα και στις αυλές των σπιτιών.

Οι πλατείες και τα πάρκα είναι ζωτικοί για κάθε γειτονιά και δεν μπορούν να καταπατούνται. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τη καταστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας.

Η πρόσβαση στους δημόσιους χώρους είναι ανάγκη και δικαίωμα μας.“

Εμείς, αφού συγχαρούμε την κοπέλα που είπε τα αυτονόητα και διεκδίκησε το δίκιο της μέχρι τέλους, θα θέλαμε με τη σειρά μας να ρωτήσουμε τον πρωθυπουργό της χώρας κύριο Μητσοτάκη και τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κύριο Χαρδαλιά τα εξής:

Έχει απαγορευτεί εξ ολοκλήρου η κυκλοφορία μετά τη δύση του ηλίου στη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει;

Επιτρέπεται να κυκλοφορούμε μόνο για να παράγουμε και να καταναλώνουμε;

Μαζέψτε τα όργανά σας που νομίζουν ότι μπορούν να εκκενώνουν δημόσιους χώρους κατά το δοκούν!

5.007

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση