Μαζική συγκέντρωση στην πλ. Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη μετά το όργιο καταστολής (video)

Μαζική συγκέντρωση στην πλ. Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη μετά το όργιο καταστολής (video)

Περίπου 1.500-2.000 άνθρωποι βρίσκονται συγκεντρωμένα το βράδυ Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Η συγκέντρωση έρχεται λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας χθες τα ξημερώματα εναντίον των κατοίκων που βρίσκονταν εκεί.

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχαν απευθύνει συλλογικότητες της Κυψέλης, οι οποίες τόνιζαν ότι οι ανησυχίες για τη δημόσια υγεία χρησιμοποιούνται ως πρόφαση για την καταπάτηση του δημόσιου χώρου.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, η πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι πλατεία-γειτονιά, όπου πάντα συγκεντρώνεται πολύ κόσμος, όπου όλοι είναι γνωστοί μεταξύ τους και ο κόσμος, κάτοικοι, οικογένειες με παιδιά και παρέες περνούν πολύ χρόνο εκεί.

Υπενθυμίζεται, τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας στους πέντε συλληφθέντες των χθεσινώμ γεγονότων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης , βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης , ενώ οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

Πηγή: tvxs.gr

487

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση