Αποσύρεται μετά τις αντιδράσεις η στερεοτυπική διαφήμιση για τον συνωστισμό στις πλατείες

Αποσύρεται μετά τις αντιδράσεις η στερεοτυπική διαφήμιση για τον συνωστισμό στις πλατείες

Υποχώρησε η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις για το σεξιστικό περιεχόμενο όπως επίσης το κάκιστο και στρεβλό πρότυπο στις σχέσεις των δύο φύλλων που έδειχνε το σποτ με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη για τον συνωστισμό στις πλατείες.

Πριν καν κλείσει 24 ώρες προβολής το σποτ και μετά την παρέμβαση από την πρώην Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα, που ζήτησε να επέμβει το ΕΣΡ για να αποσυρθεί η διαφήμιση, η Πολιτική Προστασία της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι πλέον ο κ. Χαρδαλιάς αποφάσισε να το αποσύρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

«Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωαινοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε.

Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ.

Πηγή: https://www.koutipandoras.gr

126

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση