Η κυβέρνηση καλύπτει τον ισλαμόφοβο διοικητή

Η κυβέρνηση καλύπτει τον ισλαμόφοβο διοικητή

Πλήρη κάλυψη επιμένει να παρέχει ο κ. Μηταράκης στον νεο-διορισθέντα διοικητή της δομής του Πύργου με τις ακραίες αντι-ισλαμικές θέσεις, δείχνοντας έτσι πως η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως «εσωτερικό εχθρό»

Με μία αμήχανη αλλά τελικά προκλητική ανακοίνωση, οι «κύκλοι» του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προσπαθούν να δικαιολογήσουν την τοποθέτηση του Χρήστου Τσιαχρή στη θέση του διοικητή της προσωρινής δομής του Πύργου. Η «Εφ.Συν.» δημοσίευσε την Παρασκευή την καταγγελία του Γιώργου Καμίνη, ότι ο κ. Τσιαχρής είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» και ότι με διοικητή «έναν άνθρωπο που εμφορείται από τέτοιες ιδέες, μια μικρή δομή μακριά από τη δημοσιότητα, όπως αυτή του Πύργου, μπορεί να καταστεί πραγματικό κολαστήριο για αυτούς τους ανθρώπους». Στο ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη επισημαινόταν επιπλέον το γεγονός ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε στις εκδόσεις «Θούλη», μαζί με μια σειρά βιβλίων ναζιστικής προπαγάνδας.

Και τι απαντούν τώρα οι «κύκλοι» του κ. Μηταράκη; Μόνο και μόνο ότι «ο επιλεγείς Διοικητής της Δομής Πύργου κ. Χρήστος Τσιαχρής είναι εν ενεργεία στρατιωτικός Δικαστής, θέση από την οποία προτίθεται να παραιτηθεί. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κατέχει δύο Διπλώματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και στην Κοινωνιολογία του Δικαίου. Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας. Κατηγορείται σήμερα για την επιλογή του εκδοτικού οίκου που εξέδωσε το βιβλίο του στην Ελλάδα, ως συνέχεια υποτροφίας στην Ελβετία (Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης) και το οποίο είναι κατατεθειμένο στην Υπηρεσία του και έχει παρουσιαστεί δημοσίως σε πληθώρα εκδηλώσεων Δήμων και λοιπών φορέων στη χώρα μας».

Εχουμε και λέμε:

1 Δεν «κατηγορείται» ο κ. Τσιαχρής για την επιλογή εκδοτικού οίκου. Αλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στη χώρα μας δεν διώκεται ποινικά η ναζιστική προπαγάνδα, παρά μόνο οι πράξεις που συνδέονται με αυτήν. Αυτό που επισημαίνουμε είναι το αντίστροφο. Οτι μια εκδοτική επιχείρηση που είναι ιδεολογικά στρατευμένη στον ιστορικό αναθεωρητισμό, με έργα του ίδιου του Χίτλερ και του Γκέμπελς, αλλά και οπαδών του ναζισμού, περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της και το πόνημα του Τσιαχρή. Αλλωστε και το όνομα «Θούλη» προέρχεται από την αποκρυφιστική μυστική εταιρεία του Μεσοπολέμου, από την οποία κατάγεται ο πυρήνας του χιτλερικού κόμματος και τα Ες Ες (Thule Gesellschaft).

2 Μήπως έγινε κάποιο λάθος και οι εθνικοσοσιαλιστές της «Θούλης» παρεξήγησαν τις θέσεις του κ. Τσιαχρή; Αλλά ο κ. στρατοδίκης δεν κρύβει τις απόψεις του. Εχει ο ίδιος ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια προσωπική εκστρατεία εναντίον της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα και υπέρ της κατάργησης του σχετικού νόμου του 2006.

Οι «κύκλοι» του κ. Μηταράκη επικαλούνται το γεγονός ότι οι θέσεις του κ. Τσιαχρή έχουν παρουσιαστεί σε «εκδηλώσεις Δήμων». Αλλά τι είδους είναι αυτές οι εκδηλώσεις; Ο ίδιος ο κ. Τσιαχρής έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο το υλικό αυτών των «παρουσιάσεων» του βιβλίου του, όπου δεσπόζουν οι αφίσες του ΛΑΟΣ, του λεπενικού Ελληνικού Μετώπου και βέβαια της Χρυσής Αυγής με το ίδιο αίτημα: «όχι στο τζαμί». Μία από τις χαρακτηριστικές αυτές παρουσιάσεις, για τις οποίες περηφανεύεται ο ίδιος ο κ. στρατοδίκης, ήταν η προεκλογική συγκέντρωση του Ιωάννη Κουριαννίδη, παλιού στελέχους της οργάνωσης Βορίδη και εν συνεχεία του ΛΑΟΣ. Ο Κουριαννίδης έγινε γνωστός το 2010, όταν ο Καρατζαφέρης ζήτησε από τον Αδωνι Γεωργιάδη (τότε γραμματέα του ΛΑΟΣ) και τον Μάκη Βορίδη (τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο), να τον διαγράψουν, επειδή επέμενε να προπαγανδίζει το βιβλίο του πατρός Πλεύρη.

4 Οι παρουσιάσεις του κ. Τσιαχρή φέρουν τη σφραγίδα της οργάνωσης «Δεσμοί Ελλήνων» του Κουριαννίδη, ενώ και το άρθρο του για την κατάργηση του νόμου 3512/2006 περί «ισλαμικού τεμένους Αθηνών» δημοσιεύεται στο περιοδικό του Κουριαννίδη «Ενδοχώρα» (τχ. 100, Ιούνιος 2016).

Ο κ. Τσιαχρής διακηρύσσει ότι το «Ισλάμ είναι ασύμβατο με τον δυτικό πολιτισμό», διότι «ο κανόνας που πρέπει να ακολουθούν οι μουσουλμάνοι είναι ο ιερός πόλεμος». Μάλιστα κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Είναι όλοι ανεπιθύμητοι: «Δεν ξεχωρίζω αν έρχεται κάποιος νόμιμα ή παράνομα, αν είναι πρόσφυγας ή λαθρομετανάστης. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι εγκαθίστανται εδώ, είτε νόμιμα είτε παράνομα, και προφανώς κάποια στιγμή θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν και την Ελλάδα και την Ευρώπη σε ισλαμικές επαρχίες» (https://bit.ly/2Xog2Yn).

Για τον κ. διοικητή δεν υπάρχει κανείς αποδεκτός μουσουλμάνος: «Το Ισλάμ αποτελεί απειλή για την εθνική και τη διεθνή ασφάλεια, διότι το Ισλάμ είναι μία επιθετική θρησκεία. Οσο κι αν προσπαθείς να εντάξεις κάποιον που είναι μουσουλμάνος, κατά τη γνώμη μου δεν θα καταφέρεις κάτι. Ακόμα και αν κάποιοι ενταχθούν -εντός εισαγωγικών- και ζήσουν μέσα στις δυτικές κοινωνίες, ο απώτερος στόχος τους θα είναι η ανατροπή αυτών των κοινωνιών ώστε να έχουμε και εκεί ισλαμικό κράτος».

Στις παρουσιάσεις του βιβλίου του ο διοικητής της δομής Πύργου χρησιμοποιεί τις αφίσες του ΛΑΟΣ, της Χρυσής Αυγής και του Ελληνικού Μετώπου

Ακόμα και τις κρατικές αρχές επικρίνει ο κ. Τσιαχρής για την ανεκτικότητά τους απέναντι στους μουσουλμάνους: «Κάποιες κρατικές αρχές κλείνουν τα μάτια τους και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία λανθασμένη κατανόηση του τι είναι Ισλάμ. Για παράδειγμα, η αστυνομία, σε κάποια εγχειρίδια που έχει εκδώσει, λέει ότι το Ισλάμ δεν είναι ένα πράγμα, αλλά είναι άλλο το Ισλάμ και άλλο ο κακός ισλαμισμός. Αυτό είναι επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το οποίο αντιγράφει όσα λέγονται και στα υπόλοιπα (ευρωπαϊκά) κράτη. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να καταλάβουμε -και οι κρατικές αρχές και όλοι- ότι το Ισλάμ είναι ένα». Και το κερασάκι στην τούρτα: «Ισλαμοφοβία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από όσους θέλουν να αποφύγουν την κριτική του Ισλάμ».

Ας μη φανταστεί κανείς ότι αυτές οι ακραίες απόψεις προκύπτουν από κάποια -έστω και τραβηγμένη- επιστημονική θεώρηση. Πρόκειται για καθαρά πολιτική επιλογή. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η πρώτη «επιστημονική» προσέγγιση του ζητήματος από τον κ. Τσιαχρή βρισκόταν στον αντίποδα όσων υποστηρίζει σήμερα. Σε άρθρο του ταυτιζόταν απολύτως με την αιτιολογική πρόταση του νόμου του 2006 και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι «οι μουσουλμάνοι της Αθήνας, όπως όλοι οι πιστοί των γνωστών στην Ελλάδα θρησκειών, έχουν το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής λατρείας, που περιλαμβάνει και την ανέγερση και λειτουργία τεμένους. Μόνο τότε θα μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία, όπου υπάρχει ισότητα των θρησκειών» (Χρ. Τσιαχρής, «Το νομικό καθεστώς ανεξιθρησκίας στην Ελλάδα και το ζήτημα ανέγερσης τζαμιού», περ. «Δαυλός», τχ. 299, Φεβρουάριος 2007). Οπως είπε και ο Γκράουτσο Μαρξ, «αυτές είναι οι αρχές μου… αν δεν σας αρέσουν έχω και άλλες».

Οσο εξακολουθεί να επιμένει στην επιλογή Τσιαχρή ο κ. Μηταράκης, αποδεικνύει ότι έχει προσχωρήσει στην άποψη πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ως «εσωτερικός εχθρός». Αν συνυπολογίσει κανείς τα μυστικά κονδύλια που έχει φροντίσει να εξασφαλίσει για το υπουργείο του, η διαχείριση αυτού του σημαντικού ζητήματος πλήττει ευθέως τον πυρήνα της δημοκρατίας και τις αξίες του ανθρωπισμού, που υποτίθεται ότι αποτελούν ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η τελική ευθύνη βαραίνει τον πρωθυπουργό.

Οι «γαλάζιοι» διοικητές

Μπορεί η περίπτωση του Χρήστου Τσιαχρή να είναι η πιο τρανταχτά ακατάλληλη, όμως δεν είναι η μοναδική ανάμεσα σε δεκάδες διορισμούς διοικητών, που φαίνεται να επιλέχθηκαν με βασικό κριτήριο τις στενές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα. Οι περισσότεροι προέρχονται από τη δεξαμενή τοπικών στελεχών και υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν λείπουν και οξείες παραφωνίες, με τοποθέτηση ώς και ακραίων ξενοφοβικών στοιχείων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Σιντική Σερρών: Ο 30χρονος Βασίλης Νικηφόρου, πρόεδρος της Κοινότητας Ανατολής, μέλος της δημοτικής παράταξης της Ν.Δ. Τον Μάρτιο συμμετείχε στις διαμαρτυρίες κατοίκων ενάντια στη δημιουργία δομής φιλοξενίας στη Ροδόπολη Σερρών.

Κουτσόχερο: Απόστολος Παπαπαρίσης, απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., γνωστός για τις ακραίες τοποθετήσεις του. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», έχει δηλώσει ότι θεωρεί «τα ερημικά νησιά πιθανή λύση για το προσφυγικό ζήτημα, για να δοθεί το μήνυμα ότι δεν είναι επιθυμητοί όσοι έρχονται στη χώρα μας».

Σέρρες: Δήμητρα Παναγιωτάκη, υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. το 2009, αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ.

Γρεβενά: Απόστολος Τσένης, απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, τομεάρχης της Ν.Ο. Τρικάλων της Ν.Δ., πρώην υποψήφιος βουλευτής Γρεβενών.

Καβάλα: Δημήτρης Ρέμμος, μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας, στενός συνεργάτης του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου *.

Βέροια: Ο 32χρονος Λευτέρης Αβραμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος στα Μετέωρα, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Αλεξάνδρεια: Κίμων Παράσχου, υποψήφιος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Πολύκαστρο: Τραϊανός Τρέγκας, υποστηρίζει τη Ν.Δ. στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, υπεύθυνος υποδομών και δικτύων της ΝΟΔΕ Κιλκίς.

Αφροδίτη Τζιαντζή

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. διαμαρτύρονται για Τσιαχρή

Εντονη ήταν η αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ., μέσω των αρμόδιων τομεαρχών τους για το προσφυγικό, στον διορισμό του Χρήστου Τσιαχρή και στον τρόπο που επιχειρεί να προσπεράσει το θέμα το υπουργείο.

«Ο κ. Τσιαχρής είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να εκτελέσει χρέη υπαλλήλου, πολλώ δε μάλλον διοικητή σε μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ενας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους ως εισβολείς που υπηρετούν ένα «οργανωμένο» σχέδιο «αλλοίωσης του πολιτισμού» δεν έχει καμία δουλειά να προΐσταται σε Δομή.

Ο υπουργός πρέπει να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να επανορθώσει αυτό το τεράστιο ατόπημα και να διασφαλίσει ότι ο εν λόγω κύριος που θεωρεί τους πρόσφυγες κατώτερα όντα και ενστερνίζεται το ναζιστικό δηλητήριο, δεν θα έχει οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο ή εμπλοκή στη δομή φιλοξενίας. Δεν γίνεται να βάζεις «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», ούτε βέβαια ανθρώπους που η χώρα έχει υποχρέωση να αντιμετωπίζει αξιοπρεπώς και να σέβεται τα δικαιώματά τους» σημείωσε σε δήλωσή του ο Γιώργος Ψυχογιός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις πλήρως τεκμηριωμένες κατηγορίες για τον αδιαφανή και αναξιοκρατικό τρόπο επιλογής των νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας, που πρώτο αποκάλυψε το Κίνημα Αλλαγής, το υπουργείο αποφάσισε να απαντήσει […] μέσω κύκλων. […] Εδώ και μήνες το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως η καταστροφική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό είναι συνέχεια των τελευταίων χρόνων: Το ίδιο αδιαφανής, το ίδιο ανεπαρκής, το ίδιο κοντόφθαλμη. Στην ανακοίνωση, οι “κύκλοι” πλέκουν μάλιστα το εγκώμιο του νέου διοικητή της Δομής στον Πύργο: εκτός από συγγραφέας ισλαμοφοβικών ακροδεξιών πονημάτων είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού και μιλάει γαλλικά και αγγλικά. Εδώ τα σχόλια περιττεύουν» ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

* Εκ παραδρομής στην έντυπη έκδοση, ο Δ. Ρέμμος αναφέρθηκε ως συνεργάτης του Π. Παναγιωτόπουλου, ενώ υπήρξε συνεργάτης του νυν υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου

πηγή:efsyn.gr

 

68

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση