ΕΛΛΑΔΑ Όλα όσα γνωρίζουμε για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη στη νοηματική

ΕΛΛΑΔΑ Όλα όσα γνωρίζουμε για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη στη νοηματική

Η ομάδα Hand Stories φρόντισε όσες πληροφορίες γνωρίζουμε για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη να γίνουν προσβάσιμες, μεταφράζοντας τες στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. «Για τον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη, για να ακουστούν επιτέλους τα αιτήματά του», αναφέρουν στο μήνυμα τους.

Διερμηνεία: Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου

Απόδοση συνθημάτων και φωνή: Μπρικένα Γκίστο

Μήνυμα ομάδας: Δήμητρα Τάσσου

Δημιουργοί των σκίτσων με σειρά εμφάνισης: Γιώργος Κωνσταντίνου Τάσος Αναστασίου Γιώργος Μικάλεφ

Αυτούσιο το κείμενο από τη σελίδα «Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη»:

Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, μετήχθη εκδικητικά και παράνομα (με προσωπική απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου) στις 17/4/2020 από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών γιατί συμμετείχε ως εκπρόσωπος των κρατούμενων στις ειρηνικές κινητοποιήσεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών εν μέσω COVID-19. Ξεκίνησε αμέσως απεργία πείνας (με υπεύθυνη δήλωση από 21/4) και δίψας (από 27/4) ζητώντας την επαναμεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού για να συνεχίσει την εκπαιδευτική του προσπάθεια με αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως είχε κερδίσει με τον αγώνα του το 2018. Μετά από τις αντιδράσεις των καθηγητών και των συμφοιτητών του, αλλά και με τη στήριξη ενός μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης χιλιάδων πολιτών και δεκάδων φορέων, το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών έκανε δεκτό το αίτημα της επαναμεταγωγής του στις 30/4/2020, οπότε και ο Βασίλης έληξε την απεργία πείνας και δίψας. Όταν μετά από νέες πιέσεις και με καθυστέρηση, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής υπέγραψε τη μεταγωγή του στις 8/5/2020, ο Βασίλης Δημάκης μετήχθη την επομένη πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού: αντί όμως να οδηγηθεί στο κελί του στην Δ’ Πτέρυγα, απομονώθηκε από τους συγκρατούμενούς του και οδηγήθηκε στην ειδική πτέρυγα των κρατούμενων για τρομοκρατία στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Παρόλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν με δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτης στις 10/5/2020 ότι ο Βασίλης θα συνεχίσει την εκπαίδευσή του και η μεταγωγή του στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού οφείλεται στην 14ημερη καραντινα λόγω κορονοϊου, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. Ο Βασίλης παραμένει κλεισμένος στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μετά την λήξη της 14ήμερης καραντινας, χωρίς πρόσβαση σε υπολογιστή για τα μαθήματά του. Με όλες αυτές τις εκδικητικές ενέργειες, το ελληνικό κράτος βασανίζει τον Βασίλη Δημάκη, έναν κρατούμενο που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα αυτοσωφρονισμού. Ο Βασίλης Δημάκης με δήλωσή του στις 24/5/2020 ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε τροφή, νερό και επικοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο της ομάδας Hand Stories δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης 26/5. Την Τετάρτη, η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών έκανε δεκτή τη μεταγωγή του κρατούμενου φοιτητή, Βασίλη Δημάκη, να μεταφερθεί πίσω στο κελί του στο κατάστημα Κορυδαλλού Ι, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Αναμένεται πλέον, τόσο η υπογραφή της μεταγωγής από την ίδια τη Γενική Γραμματέα, όσο και η απόφαση του ίδιου του Δημάκη, που βρίσκεται σε λευκή απεργία, εδώ και 5 μέρες. «Όχι πρόωροι πανηγυρισμοί. Ας δούμε πρώτα τι αποφασίστηκε και τι θα υλοποιηθεί» το πρώτο σχόλιο του δικηγόρου του, Θανάση Καμπαγιάννη.

πηγή:thepressproject.gr

28

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση