Αστυνομικοί σκότωσαν Παλαιστίνιο στην Ιερουσαλήμ γιατί νόμιζαν ότι κρατούσε όπλο

Αστυνομικοί σκότωσαν Παλαιστίνιο στην Ιερουσαλήμ γιατί νόμιζαν ότι κρατούσε όπλο

Ενδεικτικό της έντασης που διαρκώς οξύνεται μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων είναι η δολοφονία ενός άοπλου Παλαιστίνιου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ από αστυνομικούς, διότι τον θεώρησαν ύποπτο ότι κρατούσε πιστόλι. 

Η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αστυνομικός πυροβόλησε σήμερα θανάσιμα έναν άνδρα τον οποίο υποπτεύονταν ότι κρατούσε όπλο. Ωστόσο σύμφωνα με το ισραηλινό δίκτυο Channel 13 News επρόκειτο για πρόσωπο με ψυχολογικά προβλήματα και ήταν άοπλος.

«Αστυνομικοί που έκαναν περιπολία εντόπισαν έναν ύποπτο με ένα αντικείμενο το οποίο έμοιαζε με πιστόλι. Του ζήτησαν να σταματήσει και άρχισαν να τον κυνηγούν με τα πόδια. Στη διάρκεια του κυνηγητού οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του υπόπτου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μίκι Ρόζενφελντ.

Πρόσθεσε ότι Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες τον αναγνώρισαν Παλαιστίνιο που ζούσε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο άνδρας στη συνέχεια πέθανε, αλλά η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αν ο άνδρας κρατούσε όπλο.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου ότι ελπίζει σύντομα να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και την Κοιλάδα του Ιορδάνη, όπου έχουν εγκατασταθεί Ισραηλινοί έποικοι, έχουν αυξήσει την ένταση στην περιοχή.

Μόλις χθες, Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε ότι τα στρατεύματά του στη Δυτική Όχθη πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που προσπάθησε να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητό του.

Οι Παλαιστίνιοι, αραβικά κράτη, ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει στα σχέδιά του, καθώς είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, ενώ οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

πηγή:efsyn.gr

48

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση