ANTIFA: Πόσα ψέμματα λέει δημοσιογράφος της ΕΡΤ σε 30 δευτερόλεπτα;

ANTIFA: Πόσα ψέμματα λέει δημοσιογράφος της ΕΡΤ σε 30 δευτερόλεπτα;

Μια φράση μερικών δευτερολέπτων δημοσιογράφου της ΕΡΤ κατάφερε να συμπυκνώσει σειρά από λάθη και fake news τα οποία ουσιαστικά αναπαράγουν την φιλοφασιστική ρητορική του Αμερικανού προέδρου.

Ύστερα από το tweet του Ντόναλντ Τραμπ ότι πρόκειται να συμπεριλάβει το κίνημα Antifa στις τρομοκρατικές οργανώσεις, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ έκανε λόγο για «πάρα πολύ αμφιλεγόμενη οργάνωση η οποία προβλέπει στα μέλη της ακόμη και ένοπλη αντίσταση σε θέματα τα οποία προωθούν».

Θα προσπεράσουμε τη σύνταξη της πρότασης, η οποία δεν παραπέμπει και πολύ σε ελληνικά, για να δούμε το περιεχόμενο. H antifa δεν είναι οργάνωση αλλά ένα ευρύ αντιφασιστικό ρεύμα το οποίο έχει τη στήριξη αρκετών διαφορετικών οργανώσεων, κινημάτων και απλών ατόμων.

Αυτό που θέλει να απαγορεύσει ο Τραμπ είναι μια ιδέα. Η ιδέα του μαχητικού αντιφασισμού, την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει σαν οργάνωση.

Όπως αναφέρει το CNN η πρόταση του Αμερικανού προέδρου να συμπεριληφθεί η antifa στις τρομοκρατικές οργανώσεις είναι αντισυνταγματική αφού η πρώτη τροπολογία του συντάγματος δεν επιτρέπει την ποινικοποίηση των ιδεολογικών θέσεων των πολιτών της χώρας.

Στη συνέχεια της πρότασης ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αναφέρει ότι το twitter έκλεισε τον λογαριασμό της antifa στις ΗΠΑ. Καταρχήν από τη στιγμή που δεν υπάρχει οργάνωση δεν μπορεί να υπάρχει και επίσημος λογαριασμός.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός τον οποίο παρουσίασε η ΕΡΤ αυτοπροσδιοριζόταν σαν antifa και μετέφερε προκλητικά μηνύματα. Αρκετοί χρήστες του twitter κατήγγειλαν ότι εντάσσεται στο ακροδεξιό κίνημα alright, το οποίο έχει στηρίξει αρκετές φορές και ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αναζητώντας το συγκεκριμένο λογαριασμό στο wayback machine, το οποίο κρατά αντίγραφα του παγκόσμιου ιστού, το ANTIFA_US εμφανίζεται για μια μόλις ημέρα… την 1η Ιουνίου (αν και θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί λίγο νωρίτερα και να μην έχει καταγραφεί στο αρχείο).

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Σύμφωνα με το Twitter, o λογαριασμός @ANTIFA_US συνδεόταν με την οργάνωση Identity Evropa, μία «αδελφότητα» νεοναζιστών και υπέρμαχων της υπεροχής της λευκής φυλής, που πλέον έχει μετονομαστεί σε American Identity Movement.

πηγή:info-war.gr

33

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση