Λιούις Χάμιλτον: Ποιο άγαλμα ρατσιστή έχει σειρά;

Λιούις Χάμιλτον: Ποιο άγαλμα ρατσιστή έχει σειρά;

AP Photo/Rick Rycroft

Ο πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Λιούις Χάμιλτον, επαίνεσε τους διαδηλωτές στο Μπρίστολ που χθες αποκαθήλωσαν και έριξαν στο λιμάνι το άγαλμα γνωστού δουλέμπορου της Αγγλίας του 17ου αιώνα.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στη βρετανική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία του νέου κορονοϊού και τόνισε πως η Βρετανία αξίζει «καλύτερους ηγέτες».

Ο Χάμιλτον υποστηρίζει ενεργά το κίνημα «Black Lives Matter», έχοντας αποκαλύψει τις προσωπικές του εμπειρίες ρατσισμού, καλώντας τους ακολουθούς του στα social media να διαδώσουν το μήνυμα για φυλετική ισότητα.

Ο 35χρονος Βρετανός δημοσίευσε σήμερα μια σειρά μηνυμάτων στον λογαριασμό του στο Instagram, μετά τις χθεσινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Μπρίστολ, όπου το μπρούτζινο άγαλμα του δουλέμπορου Κόλστον κατέληξε στη θάλασσα.

Ο Χάμιλτον επαίνεσε τη συμβολική αυτή κίνηση των διαδηλωτών και σε μια απ’ τις αναρτήσεις του κάλεσε στην αποκαθήλωση κι άλλων αγαλμάτων προσώπων με παρόμοιο παρελθόν στο δουλεμπόριο.

«Ο δουλέμπορος Έντουαρντ Κόλστον καταρρίφθηκε! Η χώρα μας τίμησε έναν άνδρα που πουλούσε Αφρικανούς σκλάβους! Όλα τα αγάλματα ρατσιστών που κέρδισαν χρήματα από την πώληση ανθρώπων πρέπει να γκρεμιστούν! Ποιο είναι το επόμενο;» έγραψε ο Χάμιλτον.

«Προκαλώ τους κυβερνητικούς αξιωματούχους σε όλο τον κόσμο να κάνουν αυτές τις αλλαγές και να εφαρμόσουν την ειρηνική κατάργηση αυτών των ρατσιστικών συμβόλων», ήταν το μήνυμά του προς κυβερνώντες.

Και πρόσθεσε: «Παρακολουθώντας τις ειδήσεις σήμερα σχετικά με το άγαλμα που κατεδαφίστηκε χθες! Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν κατεβάσει αυτό το άγαλμα προς τιμήν ενός ρατσιστή εμπόρου σκλάβων, δεν θα είχε αφαιρεθεί ποτέ».

«Το άγαλμα αυτού του άνδρα πρέπει να μείνει στο ποτάμι όπως οι ψυχές των 20 χιλιάδων Αφρικανών που πέθαναν στο ταξίδι τους προς εδώ και πετάχτηκαν στη θάλασσα, χωρίς ταφή ή μνημόσυνο. Τους έκλεψε από τις οικογένειές τους, τη χώρα τους και δεν πρέπει να δοξάζεται. Θα πρέπει αντιθέτως να γίνει ένα μνημόσυνο για όλους αυτούς που πούλησε, όλους αυτούς που έχασαν τις ζωές τους», τόνισε σε ένα απ’ τα μηνύματά του.

«Είμαι απογοητευμένος από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για το πώς χειρίστηκε την πανδημία του Covid-19», έγραψε σε άλλη ανάρτηση ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, κατά της κυβέρνησης.

«Θα έπρεπε να κλείσετε τα σύνορα πριν από μήνες. Το ότι θα αφήσετε ανθρώπους να μπαίνουν στη χώρα χωρίς τεστ (για κορονοϊό) είναι ενοχλητικό. Θα μπορούσατε να έχετε σώσει χιλιάδες ζωές. Χρειαζόμαστε καλύτερους ηγέτες», πρόσθεσε.

Πηγή:https://www.efsyn.gr

39

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση