Αποφάσεις συνέλευσης Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» στις 31/5/2020

Αποφάσεις συνέλευσης Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» στις 31/5/2020

Αποφάσεις συνέλευσης ΚΑΡ 31/5/2020

 

Η διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου μετά το τέλος της καραντίνας, ξαναφέρνει το προσφυγικό στο προσκήνιο, δυστυχώς με πολύ χειρότερους όρους. Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζεται για τη χώρα, εξαιρεί τους πρόσφυγες που βρίσκονται στα camps των νησιών, αλλά και σε αυτά της ενδοχώρας, στα οποία εμφανίστηκαν κρούσματα, για τα οποία παρατείνει την καραντίνα, που σημαίνει υποχρεωτικό εγκλεισμό μέχρι τις 7 Ιουνίου. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των έγκλειστων μεταναστών και προσφυγών σε περισσότερους από 60.000 σε όλη τη χώρα.

Από την άλλη και στο πλαίσιο της λήξης της καραντίνας, ενεργοποιείται η απόφαση για εξώσεις από τα διαμερίσματα στα οποία διέμεναν, των προσφύγων/ισσων που έχουν πάρει άσυλο. Οι εξώσεις ήδη ξεκίνησαν, όπως και οι εκκενώσεις κάποιων καταλήψεων στέγης. Αυτό που φαίνεται πλέον, είναι ότι με πρόσχημα τον κορονοϊό, η κυβέρνηση εντείνει την αντι-προσφυγική της πολιτική.

 

Αξιολογώντας την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται, αποφασίζουμε για τις δράσεις που ξεκινήσαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να συνεχιστούν ως εξής:

 

1) Καμπάνια αλληλεγγύης: αποφασίζουμε να συνεχιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, με συλλογή τροφίμων κάθε Σάββατο, μόνο στο χώρο του Κυριακάτικου Σχολείου και κατά περίπτωση, αν προκύψει σε άλλο σημείο της Αθήνας. Στο τέλος Ιουνίου η καμπάνια θα κλείσει κάνοντας έναν δημόσιο απολογισμό, με επιμέλεια της ομάδας αλληλεγγύης. Συλλογές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, θα οργανώνουμε στοχευμένα για ανάγκες από camps κλπ.

 

2) Καμπάνια για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης: Η καμπάνια συνεχίζεται, προσθέτοντας στα αιτήματά μας και το σταμάτημα των εξώσεων. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών, βίντεο και γραπτές συνεντεύξεις από ακτιβιστές και μία ανοιχτή εκδήλωση εντός του καλοκαιριού.

 

3) Επιπλέον αποφασίζουμε τη συμμετοχή στις εξής κινητοποιήσεις:

α) Δευτέρα στις 3:00 μ.μ. συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται έξω από το camp του Ελαιώνα.

β) Τρίτη στις 6:00 μ.μ συμμετοχή στη διαδήλωση για τους group yorum στα προπύλαια.

γ) Συμμετοχή την Τετάρτη στη σύσκεψη που καλεί ο ΣΥΠΡΟΜΕ για την οργάνωση κινητοποιήσεων.

 

4) Γιορτή ΚΑΡ – ΚΣΜ : Αποφασίζουμε οριστικά ότι φέτος δεν θα γίνει η γιορτή μας, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία, των κινδύνων που μπορεί να υπάρξουν για τον κόσμο που θα έρθει στη γιορτή, τις διαθεσιμότητες των καλλιτεχνών και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο οικονομικό ρίσκο που θα έχει η αποτυχία μιας τέτοιας διοργάνωσης, με κίνδυνο τη δυνατότητα λειτουργίας του σχολείου.

Υπάρχει όμως ανάγκη αναπλήρωσης και της πολιτικής παρέμβασης, αλλά και της οικονομικής ενίσχυσης που είχε η ΚΑΡ και το ΚΣΜ μέσω της γιορτής. Γι’ αυτό αποφασίζουμε :

α) Μία ανοιχτή εκδήλωση, στις 27/6, στην πλατεία Αυδή για την εξέγερση του stonewall και το pride. Επιλέγουμε να το κάνουμε Ιούνιο που είναι ο μήνας του pride, το οποίο φέτος θα γίνει το Σεπτέμβριο λόγω πανδημίας, δίνοντας έμφαση στην αγωνιστική παράδοση της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας. Η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει την προβολή σχετικής ταινίας, συζήτηση με συμμετοχή συλλογικοτήτων, αλλά και αγωνιστριών/ων του χώρου και στο τέλος μουσική και bar για την ενίσχυση του σχολείου.

β) Εκδήλωση για το προσφυγικό στο τέλος Ιουλίου. Η εκδήλωση θα έχει πάνελ ομιλητών και συζήτηση και θα κλείσει με ρεμπέτικο και bar, για την ενίσχυση του σχολείου.

γ) Μία μεγαλύτερη εκδήλωση το Σεπτέμβριο, σε χώρο που να μπορεί να υπάρχει εισιτήριο, με συναυλία και συζήτηση.

δ) Οικονομική καμπάνια για την χρηματοδότηση του σχολείου, με κουπόνια, που θα ξεκινήσει στο τέλος Ιουνίου, μετά τη λήξη της καμπάνιας αλληλεγγύης και θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο.

 

5) Επόμενη συνέλευση, στος 21/6/20, στις 6:00 μ.μ.

74

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση