Spiegel και ARD διαψεύδουν πανηγυρικά το Λιμενικό για τις επαναπροωθήσεις

Spiegel και ARD διαψεύδουν πανηγυρικά το Λιμενικό για τις επαναπροωθήσεις


Βίντεο και ρεπορτάζ των γερμανικών μέσων επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» για τα όσα συνέβησαν το Σάββατο ανοιχτά της Λέσβου.
Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για το σοβαρό περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, όπου το ελληνικό Λιμενικό άφησε, ουσιαστικά, αβοήθητους 32 πρόσφυγες για ώρες χωρίς να πραγματοποιήσει καμία επιχείρηση διάσωσης.

Οι κάμερες του γερμανικού καναλιού ARD βρέθηκαν στο σημείο και, για κακή τύχη του Λιμενικού, κατέγραψαν γύρω στις 7μμ το σκάφος του όχι να κάνει επιχείρηση διάσωσης, κάτι που έγινε περίπου πέντε ώρες αργότερα, αλλά να κάνει κύκλους γύρω από την ακυβέρνητη βάρκα των προσφύγων, με σκοπό να αποτρέψει την πορεία της και προφανώς να τη στρέψει προς την Τουρκία. Πρόκειται δηλαδή για απόπειρα παράνομης επαναπροώθησης, η οποία καταγράφεται στην κάμερα του γερμανικού καναλιού και εκθέτει διεθνώς το Λιμενικό και τη χώρα μας. Ας σημειωθεί ότι από τη βάρκα είχαν αφαιρεθεί νωρίς το πρωί μηχανή και καύσιμα.

Τη Δευτέρα το Αρχηγείο του Λιμενικού προσπάθησε να δώσει διευκρινίσεις για την καθυστερημένη επιχείρηση διάσωσης, χωρίς να δίνει καμία ενημέρωση για τις 14 ώρες που παρέμεινε αβοήθητη η βάρκα. Το Λιμενικό ισχυρίστηκε ότι πλωτό περιπολικό εντόπισε τη βάρκα σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κάλεσε μάταια την τουρκική ακτοφυλακή να προχωρήσει σε διάσωση. Ισχυρίστηκε επιπλέον ότι με την είσοδο της βάρκας σε ελληνικά ύδατα το Λιμενικό προέβη σε διάσωση και ασφαλή μεταφορά των επιβαινόντων στον λιμένα Πέτρας Μυτιλήνης.

Τα αποσπάσματα από τα γερμανικά βίντεο, όμως, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Λιμενικού σε βαθμό γελοιοποίησης. Με βάση και τον προσδιορισμό της ώρας και της θέσης, περίπου 7.30 μμ στα ανοιχτά του Μόλυβου όπως είχε καταγραφεί από αυτόπτη μάρτυρα που ανάρτησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται σαφές ότι σκάφος του Λιμενικού σε ελληνικά ύδατα εμπόδιζε τη βάρκα και έκανε επιχείρηση παράνομης επαναπροώθησης.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

130

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση