Γερμανία: Εκτός νόμου ακόμα μία νεοναζιστική οργάνωση

Γερμανία: Εκτός νόμου ακόμα μία νεοναζιστική οργάνωση

Οι γερμανικές αρχές έθεσαν εκτός νόμου τη ναζιστική οργάνωση Nordadler (Αετός του Βορρά), η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Από σήμερα το πρωί λαμβάνονται αστυνομικά μέτρα σε τέσσερα κρατίδια», διευκρίνισε στο Twitter ο Στιβ Άλτερ, αναφερόμενος σε έρευνες που πραγματοποιούνται με στόχο την ομάδα αυτή.

«Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν θέση στο Διαδίκτυο», υπογράμμισε ο Στιβ Άλτερ μιλώντας στο dpa την ώρα που διεξάγονταν έρευνες στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, τη Σαξονία, το Βανδεμβούργο και την Κάτω Σαξονία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ομάδα ακολουθεί τη ναζιστική ιδεολογία και δραστηριοποιείται χρησιμοποιώντας πολλά ονόματα. Τα μέλη της ορκίζονται στο όνομα του Αδόλφου Χίτλερ και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών των ναζί, ενώ χρησιμοποιούν ναζιστικά σύμβολα και λεξιλόγιο. Παράλληλα σχεδίαζαν να ιδρύσουν μια νεοναζιστική κοινότητα στη γερμανική ύπαιθρο.

Ο επικεφαλής της ομάδας αυτής είχε εκφράσει μέσω της εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων Telegram τη στήριξή του προς τον δράστη της επίθεσης εναντίον συναγωγής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χάλε τον Οκτώβριο του 2019.

Είναι η τρίτη φορά από την αρχή του έτους που το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας θέτει εκτός νόμου μια ακροδεξιά ομάδα.

πηγή:efsyn.gr

38

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση