Υπουργός ζητάει τη φυλάκιση της Εισαγγελέα Διαφθοράς που τον ελέγχει

Υπουργός ζητάει τη φυλάκιση της Εισαγγελέα Διαφθοράς που τον ελέγχει

Σε μία άνευ προηγουμένου για κυβερνητικό αξιωματούχο, επίθεση σε εισαγγελική λειτουργό και μάλιστα τη δικαστικό που συνεχίζει την έρευνα για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, προέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά της Ελένης Τουλουπάκη, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να πάει στη φυλακή». Για «χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών» κάνει λόγο η Εισαγγελέας Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας χτες το πρωί στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς, «πρέπει να μπει στη φυλακή» και πρόσθεσε ότι Ελένη Τουλουπάκη καταχράστηκε την εξουσία της παραβιάζοντας το Σύνταγμα. «Αυτό είναι η βαρύτερη από όλες της τις πράξεις», είπε. «Η κυρία Τουλουπάκη αποφάσισε να παραβιάσει το Σύνταγμα» είπε ο κ. Γεωργιάδης

«Η κυρία αυτή για να σας κάνει πολιτικό χατίρι αποφάσισε να παραβιάσει το Σύνταγμα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα, από το twitter ο Υπουργός συνέχισε την επίθεση στην Εισαγγελέα, προσπαθώντας να αθωώσει και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Στις απειλές Γεωργιάδης απάντησε το απόγευμα της Τετάρτης η Εισαγγελέας Διαφθοράς, η οποία σε ιδίαίτερα σκληρό ύφος κάνει λόγο για «κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελέων και για καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο» υπενθυμίζοντας παράλληλα αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με τις οποίες θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας αναφοράς δημόσιου λειτουργού ή κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Τουλουπάκη

«Με το νόμο 4596/2019 που ενσωμάτωσε την ευρωπαϊκή οδηγία 2016/343/ ΕΕ και σε συμμόρφωση προς πλήθος αποφάσεων του ΕΔΔΑ (ενδεικτικά Αllenet de Ribemont κατα Γαλλιας 1995, CASE OF G.C.P. v. ROMANIA ) θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας αναφοράς δημόσιου λειτουργού ή κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία και τούτο γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας.

Με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη (περί φυλάκισης μου κλπ) αποδεικνύεται ότι αγνοείται προκλητικά η νομοθεσία της χώρας, οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου καθώς και η πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ, αρχές ωστόσο που η Εισαγγελία Διαφθοράς σέβεται και τηρεί ως κόρην οφθαλμού για κάθε πρόσωπο που τυχόν ερευνάται μεταξύ των οποίων και ο κ. Υπουργός.

Η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών».

Πηγή: thepressproject.gr

54