Η διεθνής κατακραυγή ανάγκασε το Ισραήλ να αναστείλει την απόφαση προσάρτησης εδαφών της Δυτικής Όχθης

Η διεθνής κατακραυγή ανάγκασε το Ισραήλ να αναστείλει την απόφαση προσάρτησης εδαφών της Δυτικής Όχθης

Παρά το ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ είχε αναγγείλει πως από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει το σχέδιο προσάρτησης Παλαιστινιακών κατεχόμενων περιοχών της Δυτικής Όχθης, υποστηριζόμενη απόλυτα από τις ΗΠΑ, αναγκάστηκε να αναστείλει τη συγκεκριμένη απόφαση για τουλάχιστον ένα μήνα. Οι Παλαιστίνιοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δεχθούν την προσάρτηση των εδαφών της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ, υπογραμμίζοντας πως θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της The Jerusalem Post, η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου υπαναχωρεί σχετικά με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για την προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Δυτικής όχθης που ανήκει στην Παλαιστίνη, βλέποντας τη διεθνή αντίδραση που υπήρξε λόγω της δέσμευσης Νετανιάχου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Haaretz, ο στενός συνεργάτης του Νετανιάχου και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Οφίρ Ακούνις επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία προσάρτησης δεν θα ξεκινήσει την Τετάρτη, καθώς Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να επεξεργάζονται τις τελικές λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι η επιθετική στάση της «κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας» υπό την ηγεσία των άλλοτε άσπονδωμε τους Αμερικανούς ομολόγους τους. Ωστόσο, εκτίμησε πως η προσάρτηση θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στον Ιούλιο.ν εχθρών Νετανιάχου και Γαντζ, έχει φέρει σε διπλωματικά δύσκολη θέση ακόμα και παραδοσιακούς συμμάχους του Ισραήλ, όπως είναι η Βρετανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε το Ισραήλ την Τετάρτη για προσάρτηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λέγοντας ότι θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο και θα έβλαπτε την προσπάθειά του να βελτιώσει τις σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Πηγή: https://thepressproject.gr

33

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση