Σχετικά με την υπόθεση εξαναγκαστικής πορνείας ανήλικης στο Αγρίνιο

Σχετικά με την υπόθεση εξαναγκαστικής πορνείας ανήλικης στο Αγρίνιο

Στις 23/7/2019 συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή, πατέρας ο οποίος εξέδιδε τη 14χρονη κόρη του και ο αρτοποιός Παύλος Παρθένης, ο οποίος με το ανάλογο χρηματικό ποσό βίαζε τη 14χρονη εντός του καταστήματος. Τις επόμενες μέρες ο άθλιος νταβατζής πατέρας κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο «νοικοκύρης» βιαστής αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη. Να σημειώσουμε πως ο Π. Παρθένης είναι πολιτευτής του ακροδεξιού κόμματος του Αρτέμη Σώρρα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Παρέμβαση για την υπόθεση έγινε από πρωτοβουλία ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού με τρικάκια που πετάχτηκαν από το κέντρο της πόλης μέχρι το συγκεκριμένο κατάστημα. Τα τρικάκια έγραφαν: «Οι βιαστές δε βγήκαν από ταινία τρόμου είναι άντρες της τάξης και του νόμου», «Ο βιαστής δεν είναι άρρωστος, ούτε τέρας, είναι σύζυγος φίλος και πατέρας», «Ο βιαστής δεν είναι ράτσα ειδική, μπορεί να είναι φούρναρης στο δίπλα μαγαζί», «Καμία ανοχή στην κοινωνία που μεγαλώνει και θρέφει φασίστες–βιαστές».

Για περίπου ενάμιση μήνα από το συμβάν και μετά ο φούρναρης προσέλαβε σεκιουριτά να φυλά το μαγαζί του.

Στις 6/7/2020 η υπόθεση εκδικάστηκε εκτός του Αγρινίου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως ήταν αναμενόμενο δικηγόροι, δικαστές, εισαγγελείς, ιατροδικαστές, οι θιασώτες δηλαδή του διεφθαρμένου συστήματος της αστικής δικαιοσύνης, ονόμασαν την εξαναγκαστική πορνεία 14χρονης «υπόθεση μαστροπείας», το βιασμό «υπόθεση ασέλγειας» αναφέροντας μάλιστα πως το μικρό κορίτσι είναι σεξουαλικά ενεργό και χωρίς μώλωπες, συνεχίζοντας έτσι το βιασμό της με άλλο τρόπο.

Η κοινή υπερασπιστική γραμμή πατέρα και αρτοποιού ήταν ότι ο δεύτερος επιτελούσε κοινωνικό έργο χαρίζοντας ψωμί και τυρόπιτες σε άπορες οικογένειες και ότι όσοι κατήγγειλαν το γεγονός φοβήθηκαν ότι ο φούρναρης θα σταματούσε να βοηθά αυτούς. Μάλιστα η ανεκδιήγητη εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση και των δύο κατηγορουμένων! Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός πως ο εξαθλιωμένος και άπορος πατέρας προσέλαβε ως δικηγόρο τον ακριβοθώρητο Φατούρο ο οποίος μαζί με το συνήγορο υπεράσπισης Βαμβακά, συνεργάστηκαν για να βγάλουν λάδι τα καθάρματα.

Αν και η αντίδραση όλον αυτό το χρόνο από τη μεριά του τοπικού κινήματος (όσον αφορά το συγκεκριμένο μόνο γεγονός) ήταν ήπια δεν πρέπει από καμία πλευρά να εκληφθεί ως αδυναμία. Το ύψος των ποινών που πρότεινε η έδρα ομόφωνα αγνοώντας την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως δε μας αφορά. Ως αναρχικές/οι πιστεύουμε πως τα άτομα αυτά θα έπρεπε να είναι καταδικασμένα στην κοινωνική συνείδηση, να εκτεθούν και να απομονωθούν. Πράγματι ένα κομμάτι της κοινωνίας το έπραξε, αλλά ένα άλλο, το συντηριτικοποιημένο, το αδίστακτο που κοιτάει μόνο την δουλειά του, συνεχίζει να συγκαλύπτει και να ξεπλένει έναν κατ εξακολούθηση βιαστή.

Αυτό που δε μας έκανε εντύπωση είναι η στάση των τοπικών site και ιδιαίτερα του Agriniopress. Το site αυτό αναπαράγοντας αποσπάσματα από το άρθρο του aixminews.gr από το Μεσολόγγι το οποίο κάλυψε το γεγονός, το μόνο που είχε να αναφέρει είναι η διαπίστωση πως όποιος έχει γεννηθεί το 2004 είναι σήμερα 16 ετών! Αυτοί που σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία για ότι γίνεται στην πόλη δημοσιεύουν αμέσως φωτογραφίες από σπίτια ή μαγαζιά, αυτοί που δημοσιεύουν υβριστικά σχόλια από ρουφιάνους ή τρολ μας κάνουν μαθήματα δεοντολογίας και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σάπιο δικαστικό και δημοσιογραφικό σύστημα εξουσίας δεν πρόκειται να εξαλειφθούν παρά μόνο αν ανατραπεί κράτος και καπιταλισμός. Να αντισταθούμε στο καπιταλισμό που οδηγεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτωχοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με αποτέλεσμα κάποιοι και κάποιες να εμπορευματοποιούν το τελευταίο οχυρό της αξιοπρέπειά τους, δηλαδή το ίδιο τους το σώμα. Να αποκαλύψουμε τις κακοποιητικές, παραβιάστηκες, ομοφοβικές και σεξιστικές συμπεριφορές, προσπαθώντας να βάλουμε φρένο στην διαιώνισή τους. Να τσακίσουμε όλα αυτά τα καθάρματα που εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους πατώντας πάνω στην εξαθλίωση και τη φτώχεια τους.

Συντρόφισσες – σύντροφοι από το Αγρίνιο

Πηγή: https://athens.indymedia.org

722

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση