#GDtrial Ομολογία ενοχής για την επίθεση έξω από το Εφετείο

#GDtrial Ομολογία ενοχής για την επίθεση έξω από το Εφετείο

Σήμερα φέρνουμε στο φως έναν νέο αποκαλυπτικό διάλογο του άλλοτε πρωτοπαλίκαρου του Μιχαλολιάκου, Σωτήρη Δεβελέκου, απολύτως ενοχοποιητικό για την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη και άλλων δύο γυναικών.

Oσο και να τον προτρέπουν οι ναζιστές συνεργοί του καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει στα τηλέφωνα, ο Σωτήρης Δεβελέκος δεν θα σταματήσει ποτέ να μας προσφέρει όλα αυτά, τα απολύτως ενοχοποιητικά για τη Χρυσή Αυγή, αλλά και για τον ίδιο, τηλεφωνικά ντοκουμέντα.

Σήμερα αποκαλύπτουμε μια νέα τηλεφωνική συνομιλία του άλλοτε ηγετικού στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης και «σωματοφύλακα» του Μιχαλολιάκου, που αποτελεί πλήρη ομολογία για την αιματηρή επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, έξω από το Εφετείο (1.11.2017), σε βάρος τριών γυναικών, μεταξύ των οποίων η Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας των συνηγόρων πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση.

Η επίθεση αυτή (βλ. αναλυτικά «Εφ.Συν.», 2.11.2017, Σε δράση ξανά τα τάγματα εφόδου) αποτέλεσε βέβαια ευθεία πρόκληση της οργάνωσης προς την ίδια τη Δικαιοσύνη, αφού οι χρυσαυγίτες δεν δίστασαν να την πραγματοποιήσουν έξω από το Εφετείο την ώρα που μέσα διεξαγόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Ευγενία Κουνιάκη μετά την επίθεση που δέχτηκε

Οσο για το ότι ο δράστης ήταν η ναζιστική οργάνωση δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Προκύπτει πολύ καθαρά από τις καταθέσεις των θυμάτων και των μαρτύρων και από την ένορκη εξέταση αστυνομικού. Προκύπτει επίσης από το γεγονός ότι την επομένη της επίθεσης η γνωστή χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη «κάρφωσε» το ότι οι δράστες ήταν «συναγωνιστές» της, τους οποίους ευχαριστούσε «από καρδιάς για την Κουνιάκη», την οποία μισούσε επειδή ήταν συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη για το μαχαίρωμα Αφγανού στον Αγ. Παντελεήμονα το 2011, κατά την οποία η Σκορδέλη καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία.

Αλλά προκύπτει και από το γεγονός ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες για την επίθεση έξω από το Εφετείο, και παρ’ ότι οι ίδιοι δεν αναγνωρίστηκαν, ήταν γνωστοί χρυσαυγίτες όπως ο Γιώργος Μισιάκας-Μάστορας (ο υπαρχηγός πλέον του Κασιδιάρη που ονειρεύεται όσους θεωρεί εχθρούς του να «ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό»), ο άλλοτε πυρηνάρχης Πειραιά Γρηγόρης Δεμέστιχας και ο (ήδη κατηγορούμενος μαζί με τον Δεβελέκο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στη «Φαβέλα») Ακης Θεοδώρου.

Τον αναγνώρισε

Ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε στις τρεις γυναίκες αναγνωρίστηκε ο Σωτ. Δεβελέκος, ενώ κατηγορούμενος μαζί του είναι ο Χάρης Δραμιτινός, στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, όπως επιβεβαιώνεται και από τον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης. Τον Δραμιτινό η Ευγενία Κουνιάκη τον αναγνώρισε χωρίς καμία αμφιβολία ως δράστη της επίθεσης σε βάρος της. Ο αποκαλυπτικός διάλογος λοιπόν, που παρουσιάζουμε σήμερα, γίνεται ανάμεσα στους δύο κατηγορουμένους στις 22.9.2018.

Ο Δραμιτινός αφηγείται στον Δεβελέκο τα εξής: «Οπως κάθομαι εκεί στα γραφεία που έχουμε στον υπολογιστή στο ΙΚΕΑ, με σκάει μια τύπισσα μπροστά μου και καθόταν και με κοίταγε μες στα μούτρα, μες την μάπα. Μπροστά μου μπαμ. Περίμενε και γω νομίζω ότι περίμενε να την εξυπηρετήσω και μου λέει εσύ είσαι ο Χάρης. […] Μου λέει εσύ δε χτυπάς μου λέει κορίτσια και διάφορα παιδιά μου λέει και τα κεφάλια τους;

Της λέω συνήθως όχι της λέω και όχι άτομα που δεν έχουν να μου δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα. Μου λέει για να δω το επώνυμο, της λέω να, και της το κολλάω στα μούτρα το χαρτί ε το ταμπελάκι μου και μου λέει εσύ είσαι ε; Μου λέει πες τον Ακη (σ.σ. Θεοδώρου) μου λέει σας ψάχνουν σας ετοιμάζουνε να σας καλέσουν στην ΓΑΔΑ. καλά της λέω. Εμάς, εμένα μου λέει ανέφερε, είπε εμένα τον Ακη και εσένα».

Και αφού Δραμιτινός και Δεβελέκος μιλούν για το περιστατικό, ξεκινά η ομολογία για την επίθεση:

Δραμιτινός (σ.σ. αναφέρεται σε φράση της συνομιλήτριάς του): Στην Αλεξάνδρας βαράτε κορίτσια, κορίτσια δεν βαράτε;

Δεβελέκος: Πόσο χρονών ήταν αυτή;

Δραμιτινός: Της λέω ναι, της λέω βαράμε κορίτσια, αλλά κορίτσια, της λέω, αρσενικά κορίτσια της λέω.

Δεβλέκος: Ετσι της είπες;

Δραμιτινός: Ναι.

Επειτα ο Δεβελέκος ρωτά: Τι ήταν αυτό το σαπρόφυτο ρε μαλάκα; Τρελή;

Δραμιτινός: Δεν ξέρω. Δούλευα εγώ. Νόμιζα ήταν πελάτης. Τρελή ήτανε, μου λέει εγώ ήμουνα λέει στην Αλεξάνδρας εκεί που βάραγες λέει κορίτσια. Της λέω κορίτσια βάραγα, αλλά της λέω

Δεβελέκος (σ.σ. αναγνωρίζοντας αμέσως την υπόθεση της Ευγ. Κουνιάκη): Ποια ήταν αυτή η πατσαβούρα που ήταν με τα γυαλιά που λέγανε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού εκεί στο τρένο (σ.σ. εννοεί τρόλεϊ) δεν ξέρω τι σκατά ήταν, δεν ξέρω τι;

Δραμιτινός: Δεν ξέρω. Εκεί που τις κοπανήσαμε μαζί πρέπει να ήτανε.

Καταλαβαίνοντας ότι ο «συναγωνιστής» του μόλις τον έχει «καρφώσει», ο Δεβελέκος, που ξέρει ότι έχει καεί από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, όπως αυτές με τον Λαγό για τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ, και είναι υποψιασμένος για παρακολούθηση του τηλεφώνου του, παραδέχεται ότι «κοπανήσανε» κάποιους μαζί, αλλά πάει να τα μπερδέψει εφευρίσκοντας μια διαφορετική ιστορία από τα πραγματικά γεγονότα:

Δεβελέκος: Πότε κοπανήσαμε μαζί κάποιον ρε ηλίθιε; Α τότε που μας την πέσανε εννοείς. Που ήτανε τριάντα πέντε άτομα και μας την πέσανε με τα ρόπαλα και ήμασταν τρεις. Εγώ, εσύ και ο Γρηγόρης.

Φυσικά το τι έγινε στην Αλεξάνδρας εκείνη τη μέρα είναι πολύ καθαρό, όπως και η ομολογία των δύο κατηγορουμένων. Οπως εξηγεί σε ένορκη εξέταση αστυνομικός της υπηρεσίας, που εκτέλεσε την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, οι δύο συνομιλητές αναφέρονται σε περιστατικό που έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κατά το οποίο χτυπήσανε μαζί κάποιες γυναίκες.

Κι έπειτα περιγράφει την επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος των τριών γυναικών. Μην ξεχνάμε ότι ο Δεβελέκος είναι κατηγορούμενος και για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο του Πειραιά «Φαβέλα» (25.2.2018), κατά την οποία τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής άνοιξε με λοστό το κεφάλι της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου, πλημμυρίζοντάς την στο αίμα και τραυμάτισε άλλα τρία άτομα.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

 

247

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση