Η Athens Voice ξεπλένει τον ρατσισμό κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η Athens Voice ξεπλένει τον ρατσισμό κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο

της Κατερίνας Καραβία

Λίγες ημέρες μετά την άθλια ρατσιστική επίθεση κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον υπεύθυνο του υπ. Παιδείας για την εκπαίδευση προσφύγων, Κ. Καλέμη, με χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που μετά δυσκολίας αναπαράγονται, η γνωστή εφημερίδα Athens Voice με άρθρο της που φιλοξενεί στην σελίδα της με τίτλο «Μην ξεχνάς, Γιάννη» .   καταφέρνει να ξεπλύνει την λογική του Καλέμη και του κάθε Καλέμη με περίτεχνο τρόπο.

Αρχικά ο αρθρογράφος συμπαραστέκεται στον Γιάννη και μιλά για ρατσισμό, λίγες προτάσεις παρακάτω όμως οι πραγματικές προθέσεις του αρθρογράφου- που θα ζήλευε και ο Μπογδάνος- αποκαλύπτονται, καθώς τονίζει με περίσσια περηφάνια: «Αλλά και συ Γιάννη δεν πρέπει να ξεχνάς κάτι. Μέσα στη μόδα του Black lives matter μπέρδεψες την Αμερική με την Ελλάδα.

Έτσι μπέρδεψες το εξής σημαντικό. Ετούτη η χώρα ουδέποτε στα μοντέρνα χρόνια, αλυσόδεσε σκλάβους, ουδέποτε τους έφερε με το ζόρι να μαζέψουν τις φυτείες τους, ουδέποτε τους κρέμασε στα δέντρα

Αντίθετα Γιάννη εσείς παραβιάσατε σύνορα, εσείς ήρθατε σε μια χώρα που δεν σας φώναξε και δεν ήθελε να εκμεταλλευθεί κανέναν.»

Τι μας λέει δηλαδή εδώ ο αρθρογράφος και η Athens Voice – που συχνά πυκνά στηρίζει με πάθος την ακροδεξιά ρητορεία – στηρίζουμε τον Γιάννη, αλλά να μην μιλάει γιατί κάποτε ήταν παράνομος μετανάστης. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε άλλη Athens Voice.

Πηγή: 3pointmagazine.gr

 

270

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση