ΗΠΑ: Ένα νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε διαδήλωση – Η αστυνομία «δεν ανέχεται τέτοιες συγκεντρώσεις» λόγω πανδημίας

ΗΠΑ: Ένα νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε διαδήλωση – Η αστυνομία «δεν ανέχεται τέτοιες συγκεντρώσεις» λόγω πανδημίας

Τουλάχιστον τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πλήθους εκατοντάδων ανθρώπων στην Ουάσιγκτον, σκοτώνοντας έναν 17χρονο και τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 ακόμα, μεταξύ αυτών μια αστυνομικό που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ουάσινγκτον έβαλε σε δεύτερη μοίρα τη δολοφονία του 17χρονου και τον τραυματισμό πολιτών, εστιάζοντας στο ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε συγκεντρώσεις, εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, την Κυριακή τουλάχιστον τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πλήθους εκατοντάδων ανθρώπων στην Ουάσιγκτον. Σκότωσαν  τον 17χρονο Κρίστοφερ Μπράουν και τραυμάτισαν τουλάχιστον 20 ακόμα, μεταξύ αυτών μια αστυνομικό που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δράστες στόχευσαν μια μεγάλη συγκέντρωση πλήθους στις νότιες συνοικίες της πρωτεύουσας – συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί χωρίς άδεια δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 50 ατόμων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ουάσινγκτον έβαλε σε δεύτερη μοίρα τη δολοφονία του 17χρονου και τον τραυματισμό πολιτών, εστιάζοντας στο ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε συγκεντρώσεις, εν μέσω πανδημίας.

«Υπήρξε πολύ μεγάλο πλήθος διαδηλωτών, η συγκέντρωση ήταν πολύ μεγάλη αν πάρουμε ως δεδομένο ότι έγινε εν μέσω πανδημίας. Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές οι μαζικές διαδηλώσεις για όσο διαρκούν τα μέτρα για την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ουάσινγκτον.

Πηγή:thepressproject.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση