Δυτική Όχθη: Νεκρός 16χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Δυτική Όχθη: Νεκρός 16χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Μόλις 16 ετών ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε απο ισραηλινά πυρά στη Δυτική Οχθη ενώ άλλοι δυο τραυματίστηκαν. Τι λέει ο στρατός του Ισραήλ για το συμβάν.

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων που φέρονταν να ετοιμάζονταν να επιτεθούν σε ισραηλινά αυτοκίνητα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε ο στρατός και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως μέλη μιας «τρομοκρατικής ομάδας» επλήγησαν από τα πυρά αλλά δεν έχει λεπτομέρειες για την κατάστασή τους.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί και δημοτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο Μοχάμαντ Ντάμερ Χαμντάν, 16 ετών, σκοτώθηκε από ισραηλινές δυνάμεις και πως άλλοι δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν. Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξέδωσε δήλωση στην οποία θρηνεί τον θάνατό του.

Ο Ιμάντ Ζαχράν, επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου του χωριού του Χαμντάν, δήλωσε πως οι τρεις νεαροί ήταν κοντά σε έναν δρόμο που χρησιμοποιούν εβραίοι έποικοι όταν οι στρατιώτες εξαπέλυσαν τα πυρά εναντίον τους, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε πως οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ αφού εντόπισαν Παλαιστίνιους να μεταφέρουν εύφλεκτα υλικά και να ετοιμάζουν ελαστικά αυτοκινήτων για να τους βάλουν φωτιά και να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον διερχόμενων ισραηλινών οχημάτων.

Ο Ζαχράν είπε πως δύο από τους Παλαιστίνιους που πυροβολήθηκαν από τους στρατιώτες διακομίστηκαν σε παλαιστινιακά νοσοκομεία και πως ο στρατός, που είχε απομακρύνει από το σημείο τον Χαμντάν, τον ενημέρωσε αργότερα πως υπέκυψε στα τραύματά του. Παλαιστίνιος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε επίσης πως ο Χαμντάν σκοτώθηκε.

Η εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε πως το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε σε μια τοποθεσία όπου έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοιες επιθέσεις εναντίον ισραηλινών οχημάτων στο παρελθόν.

 

Πηγή:news247.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση