Άρχισαν την επιχείρηση για αναγκαστική μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ

Άρχισαν την επιχείρηση για αναγκαστική μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ

Πράξη τις απειλές Μηταράκη-Χρυσοχοΐδη άρχισε να κάνει η ΕΛ.ΑΣ. μέσω αστυνομικής επιχείρησης κατά των προσφύγων στη Λέσβο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την αναγκαστική προώθηση προσφύγων και μεταναστών μέσα στη νέα δομή στον Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Η επιχείρηση έρχεται σε συνέχεια των απειλών από τους υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι είχαν προαναγγείλει βίαιες δράσεις σε περίπτωση που δεν πειθαρχήσουν όσοι βρέθηκαν άστεγοι από την καταστροφή της Μόριας.


Ο δρόμος του Καρά Τεπέ έχει αποκλειστεί, ούτε εργαζόμενοι δεν περνούν από νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με τον διαφαινόμενο σχεδιασμό της επιχείρησης η Αστυνομία αποκλείει τμήματα της διαδρομής όπου ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες και τους προωθεί προς τον νέο καταυλισμό.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο».

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση διεξάγεται απολύτως ομαλά και οι μετανάστες μεταφέρονται χωρίς προβλήματα στη νέα δομή. Εκεί, υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αφού βγουν τα αποτελέσματα οδηγούνται στις σκηνές τους.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

 

128

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση