Ένοχος ένας από τους δύο κατηγορούμενους για την τρανσφοβική επίθεση στα Χανιά

Ένοχος ένας από τους δύο κατηγορούμενους για την τρανσφοβική επίθεση στα Χανιά

Στο κτίριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων εκδικάστηκε η υπόθεση της τρανσφοβικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά του 2016, κατά την οποία οι δύο άνδρες ξυλοκόπησαν άγρια την Ήβη Καίσερλη, στην παλιά πόλη.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνταν για «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού».

Η επίθεση της Ήβης είχε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά διάκρισης, λόγω της ταυτότητας φύλου της και, κατά συνέπεια, υπάγεται στον αντιρατσιστικό νόμο. Στην δικογραφία όμως δεν έχει αποτυπωθεί κανένα τέτοιο κίνητρο για τους δράστες.

Ένας από τους δύο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη χωρίς ελαφρυντικά με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή 12 μηνών με αναστολή.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορό του, αθωώθηκε.

Από την πλευρά του θύματος ζητήθηκε να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ρατσιστικού νόμου ενώ από την πλευρά του κατηγορουμένου ζητήθηκε να ληφθεί υπ’ οψιν ο ισχυρισμός της άμυνας. Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε και τους δυο ισχυρισμούς και ο κατηγορούμενος δικάστηκε βάσει του κατηγορητηρίου.

Τοπικές ομάδες και queer συλλογικότητες βρέθηκαν το πρωί έξω από το κτίριο του δικαστηρίου, δηλώνοντας έντονα τη συμπαράστασή τους στην Ήβη.

Πηγή: avmag.gr

260

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση