Απεργία πείνας εκατοντάδων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Απεργία πείνας εκατοντάδων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Σχεδόν τετρακόσιοι είναι οι μετανάστες εργάτες που προχώρησαν σε μαζική απεργία πείνας (από τις 12 Οκτωβρίου) σύμφωνα με καταγγελία που έστειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ με ηχητικό ντοκουμέντο. Διαμαρτύρονται για την παράλογη δεκαοκτάμηνη κράτηση τους επειδή απλά δεν είχαν χαρτιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις ανθρώπων παντρεμένων με παιδιά στην Ελλάδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης στο Πακιστάν, μετά από 20 χρόνια κατοικίας εδώ. Όπως αναφέρουν «τους κοροϊδεύουν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι με την ολοκλήρωση της 18μηνης κράτησης ενώ προχωρούν σε απέλαση στο Πακιστάν».

«Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση είναι ώρα να βάλουμε τέλος στο ρατσισμό των φυλακίσεων μεταναστών χωρίς χαρτιά στις Αμυγδαλέζες. Να ξηλώσουμε την πολιτική του ρατσισμού που την έθρεψε, κλείνοντας τώρα όλες τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες, δίνοντας χαρτιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες» σχολιάζει η ΚΕΕΡΦΑ και καλεί σε στήριξη του διήμερου (17-18 Οκτώβρη) που διοργανώνει ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

 

Πηγή:efsyn.gr

 

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση