Σάμος : Ένα παιδί νεκρό και έξι αγνοούμενοι σε ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες

Σάμος : Ένα παιδί νεκρό και έξι αγνοούμενοι σε ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες

Στελέχη του λιμενικού εντόπισαν μια γυναίκα και τη σορό ενός ανήλικου αγοριού σε δυσπρόσιτη περιοχή στο ακρωτήρι «Πράσο» της Σάμου. Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λ.Σ, η υπηρεσία ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για την ύπαρξη αριθμού προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή, με σκάφη να μεταβαίνουν στην περιοχή.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες στο ακρωτήρι «Πράσο» εντοπίστηκαν δέκα ναυαγοί, ενώ λίγη ώρα αργότερα, σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή εντοπίστηκε η γυναίκα και η σορός του παιδιού.

Σύμφωνα με ενημέρωση της οργάνωσης Aegean Boat Report, υπήρξε πληροφόρηση για περίπου 30 άτομα τα οποία έφτασαν στη Σάμο και για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο βρέθηκαν στη θάλασσα, χωρίς για την ώρα να είναι σαφές το αίτιο για το οποίο κατέληξαν στη θάλασσα.

Μάλιστα, στην ενημέρωση της οργάνωσης καταγγέλλεται ότι το Λιμενικό αφού ειδοποιήθηκε το βράδυ για τους ανθρώπους, δεν είχε φτάσει στο σημείο τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά την ειδοποίηση. Επιπλέον, γίνεται λόγος για 24 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει στην ξηρά, αλλά και για αγνοούμενους.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι δεν έχουν δημοσιευθεί επίσημες πληροφορίες, ούτε δήλωση από τις αρχές σχετικά με την κατάσταση. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μερικοί άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα στη Σάμο, πόσοι δεν είναι γνωστό, καθώς και η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία έκαναν έρευνες στην ξηρά στην περιοχή, και αν βρήκαν κάτι, δεν είναι γνωστό».

«Γιατί αυτή η επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης καθυστέρησε τόσο πολύ, και το τι έκαναν μετά τη λήψη της κλήσης έκτακτης ανάγκης, πρέπει να απαντηθεί από το λιμενικό και την αστυνομία στη Σάμο. Όταν οι άνθρωποι αναφέρεται ότι πνίγονται, μια γρήγορη αντίδραση θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει ζωές, σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται ότι κάτι πήγε πολύ στραβά».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τους διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 24 άτομα, δηλαδή αγνοούνται άλλοι έξι.

Στην ενημέρωση του το Λιμενικό αναφέρει:
Εντοπισμός αλλοδαπών και μίας σορού ανήλικου αγοριού στη Σάμο – Αδυναμία απόπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου λόγω εμπλοκής άγκυρας στο Λαύριο – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου ”ΠΡΑΣΟ”.
Στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα, απέπελευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έρευνες από θαλάσσης.
Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν στην ως άνω περιοχή δέκα (10) αλλοδαποί, ενώ σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, ανατολικά του ακρωτηρίου ”ΠΡΑΣΟ”, εντοπίστηκε μία αλλοδαπή γυναίκα και η σορός ενός ανήλικου αγοριού, οι οποίοι παρελήφησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Επιπροσθέτως, η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εντοπισμό έξι (6) ακόμη αλλοδαπών στη χερσαία περιοχή ανατολικά ν. Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

129

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση