Τραγωδία στη Μεσόγειο με τουλάχιστον 5 νεκρούς

Τραγωδία στη Μεσόγειο με τουλάχιστον 5 νεκρούς

Η ισπανική ΜΚΟ Open Arms έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες επιβάτες του πλοιάριου βρίσκονται μερικά παιδιά και ένα νεογέννητο.

Δραματικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης, που ολοκληρώθηκε χτες λίγο πριν από τις 6 απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

«Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης. Οι διασωθέντες βρίσκονται στο πλοίο. Οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν αυτούς που είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταφέρθηκαν και 5 σοροί που καταφέραμε να ανασύρουμε» αναφέρει στη νεότερη ανάρτησή της η Open arms, χωρίς να αναφέρει πόσοι είναι οι διασωθέντες.

Σε προηγούμενο μήνυμα έγραφε: «Ναυάγιο. Οι διασώστες μας είναι στο νερό και προσπαθούν να επαναφέρουν περίπου 100 άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά και ένα βρέφος. Το σκάφος ανατράπηκε, πράγμα που συμβαίνει όταν οι άνθρωποι εγκαταλείπονται για μέρες στη θάλασσα. Συνεχίζουμε».

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, αλλά είμαστε μόνοι με τα περιορισμένα δικά μας μέσα» τονίζει ο Ρικάρο Γκάτι, πρόεδρος της ΜΚΟ και εκτιμά ότι δυστυχώς θα υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι. «Αυτό δείχνει πόσο απαραίτητη είναι μια κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση διάσωσης από τις κυβερνήσεις και τους ανθρωπιστικούς οργανισμούς για ασφαλή είσοδο» τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη γραμμή έκτακτης ανάγκης Alarm Phone υπάρχουν κι άλλα σκάφη στη θάλασσα που κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή, με 275 μετανάστες και πρόσφυγες. Απ’ αυτούς 20 παραμένουν στη θάλασσα μετά το σήμα κινδύνου πριν από 24 ώρες. «Χάσαμε επαφή. Πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να είναι στη θάλασσα», προσθέτει η ΜΚΟ.

Επίσης, ανακοίνωσε πως για άλλα δύο σκάφη με 75 και 100 άτομα αντίστοιχα στα χωρικά ύδατα της Μάλτας «δεν διαφαίνεται διάσωση».

Πηγή: https://www.efsyn.gr

 

32

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση