Σε κελί απομόνωσης ο απεργός πείνας Δημ. Κουφοντίνας

Σε κελί απομόνωσης ο απεργός πείνας Δημ. Κουφοντίνας

Σε κελί απομόνωσης στις φυλακές Δομοκού με το πρόσχημα πως πρόκειται για θάλαμο νοσηλείας μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας που εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας. Πρόκειται για ένα κελί όπου ο κρατούμενος παραμένει απομονωμένος 24ώρες το 24ώρο και ενώ τη δεδομένη στιγμή δεν έχει καν τη δυνατότητα λόγω της φοβερής εξάντλησης του να ζητήσει ακόμα και ένα ποτήρι νερό.

Υπενθυμίζεται πως η κάθε προσπάθεια αναγκαστικής σίτησης αλλά και οι συνθήκες πλήρους απομόνωσης για ένα κρατούμενο απεργό πείνας θεωρούνται από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και κάθε κράτος δικαίου ως βασανιστήριο.

Στο μεταξύ, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα καλεί αύριο (17:30 μ.μ.) στα Προπύλαια το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ο κρατούμενος βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού και ζητά να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ το Δίκτυο καταγγέλλει την «προκλητική μεθόδευση σε βάρος του και την προσπάθεια εξόντωσης του, που απροκάλυπτο κίνητρο  έχει  την εκδίκηση για την πολιτική  του στάση  και όσα αυτή σηματοδοτεί».

Η «Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» καλεί για την ερχόμενη Τρίτη, τις ομάδες, τα στέκια, τις καταλήψεις, τις συλλογικότητες, τις ατομικότητες κ.ά. «να συμβάλλουν, με όποιο τρόπο δράσης οι ίδιες προκρίνουν, ώστε να μετατρέψουμε τη συγκεκριμένη μέρα σε μέρα πανελλαδικής αλληλεγγύης

Πηγή: efsyn.gr

34

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση