Δέκα προσαγωγές για πανό και συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη

Δέκα προσαγωγές για πανό και συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα της Τρίτης περίπου 20 άτομα άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα έξω από το ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Αφού αποχώρησαν, η αστυνομία εντόπισε 10 άτομα και τα προσήγαγε. Επίσης 20 άτομα άνοιξαν πανό και πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου Αγγελικής Αλειφεροπούλου, στη Γλυφάδα. Σημειώνεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας διανύει τη 4η εβδομάδα απεργίας πείνας, διεκδικώντας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε δέκα προσαγωγές για πανό και συνθήματα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, προχώρησε η αστυνομία. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το GRTimes, περίπου 20 άτομα άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα για τον απεργό πείνας από 8 Ιανουαρίου, Δ. Κουφοντίνα, έξω από το κτίριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Αγγελάκη.

Οι συγκεντρωμένοι δεν εισήλθαν εντός του ραδιοφωνικού σταθμού αλλά παρέμειναν στο προαύλιο, πραγματοποιώντας τη διαμαρτυρία τους. Αργότερα και ενώ είχαν αποχωρήσει, η αστυνομία σταμάτησε δέκα άτομα, τα οποία και προσήγαγε.

Ακόμη στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης περίπου 20 άτομα, είχαν πετάξει τρικάκια και είχαν ανοίξει πανό με συνθήματα συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Αγγελικής Αλειφεροπούλου, στην Γλυφάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 63χρονος σήμερα κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας είχε μεταχθεί έπειτα από μεθοδεύσεις απο τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, όπου βρισκόταν, στις φυλακές Δομοκού. Από τις 8 Ιανουαρίου πραγματοποιεί απεργία πείνας, προκειμένου να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με τα νόμιμα δικαιώματά του.

Στις 25 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για τρίτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω επιπλοκών στην υγεία του.

 

 

Πηγή: thepressproject.gr

30

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση