Δικαίωση για τον Τζαβέντ Ασλάμ: Πήρε άσυλο μετά από…26 χρόνια στην Ελλάδα

Δικαίωση για τον Τζαβέντ Ασλάμ: Πήρε άσυλο μετά από…26 χρόνια στην Ελλάδα

Έπειτα από περιπέτειες πολλών ετών, η δευτεροβάθμια τριμελής επιτροπή ασύλου τάχθηκε υπέρ της απόδοσης ασύλου.

Από την τριμελή επιτροπή ασύλου αναγνωρίστηκε πρόσφυγας ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα» στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 26 χρόνια.

Ειδικότερα, ο Τζαβέντ Ασλάμ για πρώτη φορά συνελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου του 2006, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα της Interpol μετά από αίτημα της πακιστανικής κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο είχε κατηγορηθεί για παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων.

Η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοσή του στο Πακιστάν, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται και εκζητείται.

Τον Μάιο του 2012, ωστόσο, ο κ. Ασλάμ συλλαμβάνεται και πάλι μετά από ένταλμα των πακιστανικών αρχών, για την ίδια υπόθεση, αίτημα το οποίο επίσης δεν έγινε δεκτό.

Έπειτα από μαραθώνιο ετών, η δευτεροβάθμια τριμελής επιτροπή ασύλου τάχθηκε τελικά υπέρ της απόδοσης ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ, αίτημα το οποία είχε απορρίψει η πρωτοβάθμια επιτροπή.
Η δικαίωση του Τζαβέντ Ασλάμ αποτελεί μήνυμα ελπίδας για χιλιάδες ανθρώπους που διώκονται από πολιτικές ηγεσίες σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Ασλάμ είχε επίσης συμβάλλει με τις καταθέσεις του στην καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης τον Οκτώβριο του 2020, στεκόμενος στο πλευρό των διωκόμενων από την ακροδεξιά μεταναστών και προσφύγων.

Πηγή: www.rosa.gr

49

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση