Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στον δρόμο κατά της χούντας στη Μιανμάρ

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στον δρόμο κατά της χούντας στη Μιανμάρ

Φοιτητές ιατρικής στην πόλη Μανταλέι διαδηλώνουν κατά της στρατιωτικής χούντας
AP Photo

Απτόητοι οι πολίτες της Μιανμάρ, βγήκαν ξανά το πρωί της Κυριακής στους δρόμους των πόλεων της χώρας, μία μέρα μετά τον θάνατο τουλάχιστον δύο διαδηλωτών και των τραυματισμό ακόμη 30 από αστυνομικά πυρά.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές καλούν τους στρατιωτικούς να παραδώσουν την εξουσία που κατέλαβαν με πραξικόπημα την 1η Φεβρουαρίου, ενώ συνεχίζονται οι συλλήψεις πολιτών που αντιτίθενται στη στρατιωτική χούντα. Μεταξύ αυτών, ένας πολύ γνωστός ηθοποιός της χώρας, που κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στο πραξικόπημα.

AP Photo

Την ίδια ώρα το Facebook διέγραψε τη σελίδα του στρατού της Μιανμάρ με την αιτιολογία ότι υποκινεί βία.

Παρά τη βίαιη καταστολή, ο στρατός δεν έχει κατορθώσει να σταματήσει τις κινητοποιήσεις εναντίον, την εκστρατεία ανυπακοής και τις απεργίες των εργαζομένων με αίτημα την αποφυλάκιση της πρωθυπουργού της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι και άλλων πολιτικών προσώπων.

AP Photo

Πορείες πραγματοποιούνται στην Γιανγκόν, την Μανταλέι, αλλά και τη Μιτικίνια, στη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες έκαναν καθιστικές διαμαρτυρίες, φώναζαν συνθήματα, κρατούσαν λουλούδια στη μνήμη των νεκρών και έκαναν μοτοπορείες.

Πηγή: efsyn.gr

12

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση