Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 7 από τις 29 χθεσινές «τυφλές» προσαγωγές

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 7 από τις 29 χθεσινές «τυφλές» προσαγωγές

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι επτά από τις 29 προσαγωγές από το χθεσινό όργιο καταστολής στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα στην Αθήνα, την ώρα που ο κρατούμενος βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συλληφθέντες κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της υγειονομικής παράβασης του Ν.285 για διασπορά του κορονοϊου και κατά περίπτωση για βία κατά υπαλλήλων και απόπειρα άσκησης σωματικής βλάβης.

Οι υπόλοιποι 22 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παράβαση των περιοριστικών μέτρων του νέου κορονοϊού, όπως και στους συλληφθέντες.

Ανάμεσά στα άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα βρίσκεται και ο γιος του απεργού πείνας, Έκτορας Κουφοντίνας, τον οποίο οι αστυνομικοί προσήγαγαν βίαια.

Εκτός από «τυφλές» προσαγωγές οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο λευκές αύρες που εκτόξευαν νερό.

Είχε προηγηθεί ακόμα μία απρόκλητη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. με χημικά, κρότου-λάμψης και αύρες στην κινητοποίηση της Παρασκευής κατά την οποία οι άνδρες των ΜΑΤ διέλυσαν τον συγκεντρωμένο κόσμο στο Σύνταγμα και ξυλοφόρτωσαν διαδηλωτές πριν τους κυνηγήσουν στα στενά του κέντρου.

 

 

Πηγή: efsyn.gr

108

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση