Σάρα Έβεραντ η Βρετανίδα Ελένη Τοπαλούδη

Σάρα Έβεραντ η Βρετανίδα Ελένη Τοπαλούδη

Γράφει η Βέρα Σιατερλή

Στις 3 Μαρτίου 21, μία η σορός βρέθηκε σε δασική περιοχή του Κεντ. Μετά από επισταμένη έρευνα και βασισμένοι στα οδοντιατρικά αρχεία, την Παρασκευή 12 Μαρτίου η Μητροπολιτική αστυνομία ταυτοποιήσε ότι το άψυχο σώμα ανήκει στην Σάρα Έβεραντ, η οποία απήχθη από το νότιο Λονδίνο. Αυτό ήταν και το απευκταίο σενάριο για την άτυχη 33χρονη η οποία φέρεται να απήχθη και να δολοφονήθηκε από αστυνομικό.

Το γεγονός συντάραξε τη βρετανική κοινωνία και η αστυνομία ως αποτέλεσμα εσωτερικής έρευνας, απήγγειλε κατηγορίες στο μέλος του Σώματος Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας, αστυνομικό Γουέιν Κούζενς για την δολοφονία της Σάρα Έβεραντ.

Οι αστυνομικές έρευνες έφερανστο φως στοιχεία, όπως ότι ο Γουέιν Κούζενς, τον περασμένο Νοέμβριο, κατηγορήθηκε για άσεμνη συμπεριφορά στο προσωπικό ενός Fastfood στο νότιο Λονδίνο. Τότε όμως η αστυνομία, δεν κατάφερε να ελέγξει την καταγγελία εναντίον του 48χρονου όργανου, με αποτέλεσμα να παραμείνει ανέγγιχτος στην υπηρεσιακή του θέση. Τώρα γιατί εγώ δυσκολεύομαι να το πιστέψω και μου μυρίζει συγκάλυψη, ποιος ξέρει! Το βράδι της απαγωγής βρισκόταν εκτός εργασίας, αλλά

πρόσφατα είχε βρεθεί στη φρούρηση της αμερικανικής πρεσβείας στο νότιο Λονδίνο.

Με τις απαγγελίες κατηγορίας στον τον εν ενεργεία αστυνομικό και την αναγνώριση της σορού, η βρετανική κοινωνία ένιωσε αποτροπιασμό και οργή.Γυναίκες όλων των ηλικιών, σε όλη τη χώρα, οργανώθηκαν για συλλαλητήριο αγρύπνιας υπέρ του δικαίωματός τους στην ασφάλεια και ενάντια στον φόβο να κυκλοφορούν μόνες το βράδυ.

Το δικαστήριο έκρινε την προγραμματισμένη οργάνωση διαμαρτυρίας για το Σάββατο το βράδι την στη μνήμη της Σάρα Έβεραντ επικίνδυνη, λόγω πανδημίας των μέτρων. Ωστόσο οι γυναίκες δείχνουν αποφασισμένες να την πραγματοποιήσουν με σύνθημα, “να επανακτήσουμε τους δρόμους μας”.

 

 

Πηγή: fosonline.gr, ertnews.gr μέσω tomov.gr

58

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση