Πεζοπορική διαδρομή στη μνήμη του Βασίλη Μάγγου

Πεζοπορική διαδρομή στη μνήμη του Βασίλη Μάγγου

Μία πεζοπορική διαδρομή δίπλα στον Βόλο για να τιμήσει τον γιό του, αλλά και να κρατήσει τη μνήμη ζωντανή γύρω από την ιστορία του δημιούργησε ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης.


Πρόκειται για μία όμορφη και ασφαλή, σηματοδοτημένη και με ορειβατικό ενδιαφέρον διαδρομή, η οποία καταλήγει στο χωριό των Σταγιατών, που αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

«Ακολουθούμε για λίγο τον ασφαλτόδρομο προς Πήλιο μέχρι το κοιμητήριο του αγίου Δημητρίου, όπου αναπαύεται η ψυχή του Βασίλειου Μάγγου. Ακριβώς εκεί στη στροφή του δρόμου μπαίνουμε ξανά στο μονοπάτι. Φτάνουμε στο φιλόξενο χωριό των αγωνιστών κατοίκων των Σταγιατών. Στάση στην πλατεία και ξεδίψασμα από το νερό που άφθονο τρέχει στις βρύσες» γράφει ο Γ. Μάγγος στην ανάρτηση στην οποία περιγράφει τη διαδρομή.

Αξίζει να σημειωθεί μέχρι στιγμής η οικογένεια δεν έχει καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ΕΔΕ για την υπόθεση του Βασίλη, που έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης και βασανισμού από αστυνομικούς το καλοκαίρι του 2020 στον Βόλο και έναν μήνα μετά απεβίωσε.


 

 

Πηγή: efsyn.gr

151

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση