Πρόσφυγας καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου

Πρόσφυγας καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου

Σοβαρό περιστατικό ρατσιστικής βίας καταγγέλλει ο Μαχμούντ Κανούν, πρόσφυγας που διαμένει εδώ και τρία χρόνια στη χώρα μας και είναι μέλος της χιπ χοπ κολλεκτίβας Radical Breaks.


Ο νεαρός μουσικός, με ανάρτησή του στο facebook, που συνοδευόταν από φωτογραφία με το χτυπημένο του πρόσωπο, κατήγγειλε ότι το βράδυ της 15ης Απριλίου δέχθηκε επίθεση ο ίδιος και η κοπέλα του από 20 άτομα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Γράφει χαρακτηριστικά:

Ζω στην Ελλάδα τρία χρόνια. Έχω πολύ καλές εμπειρίες σε αυτή τη χώρα, αλλά από τότε που η Νέα Δημοκρατία ανέβηκε στην διακυβέρνηση , είδα πολύ ρατσισμό σε αυτή τη χώρα. Πολύ Μίσος. Χθες το βράδυ έπινα ένα ποτό στην πλατεία Αγ. Γεωργίου και μια ομάδα ανδρών χτύπησαν εμένα και την κοπέλα μου.
Ξεκίνησε όταν ένας από αυτούς ήρθε και κλώτσησε τα ποτά μας και τότε αντιδράσαμε λέγοντάς του “τι είναι αυτό ρε φίλε;”.
Δεν απάντησε, έφυγε και γύρισε μετά από 5 λεπτά με 20 ηλίθιους φίλους του και ξεκίνησε ο καβγάς.  Είκοσι άνδρες ενάντια σε έναν άνδρα και μια γυναίκα.
Ήξερα ότι η ίδια ομάδα επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο τρεις ημέρες πριν από το δικό μας περιστατικό. Ξέρετε κάτι; Και εκείνος ήταν σκουρόχρωμός.

Τη συμπαράστασή της προς τον Κανούν έστειλε και η ομάδα Radical Breaks, ωστόσο, όπως η ίδια ανακοίνωσε το facebook κατέβασε την ανάρτηση με τη φωτογραφία από τον ξυλοδαρμό επειδή παραβίαζε τους κανόνες.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας-Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατεία Αγίου Γεωργίου βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στο επίκεντρο εξαιτίας των εικόνων συνωστισμού που παρουσιάζονται με υπαίθρια πάρτι και συμμετοχή πολλών ατόμων. Αίσθηση, πάντως, έχουν προκαλέσει και οι περίεργες διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία προσπαθεί να «χρεώσει» τις εικόνες συνωστισμού στον αντιεξουσιαστικό χώρο.


 

Πηγή: efsyn.gr

66

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση